Formohet një unitet palestinez luftëtarësh të përzgjedhur nga grupet e rezistencës në Siri, Liban, Bregun Perëndimor dhe Gaza.

nga Abdulbari Atvan | Publikuar në Mars 7, 2023, 12:05 a.m.

Sipas informacioneve të forta që kemi marrë nga burime të larta palestineze, është formuar një unitet palestinez i përbërë nga elementë luftarakë të përzgjedhur nga grupet e rezistencës në Siri, Liban, Bregun Perëndimor dhe Gaza. Uniteti që mban emrin "Ahrar al-Jalil" sot është trajnuar dhe armatosur në nivelin më të lartë për t'u bërë "binjak" i Brigadave Ridvan.

Kur në gazetën "Rai Al-Youm" thoshim vazhdimisht se Libani i Jugut po përgatitej të përplasej me ushtrinë okupatore izraelite, madje se po planifikonte të sulmonte dhe kontrollonte rajonin e Galilesë në Palestinën veriore, shumë njerëz na akuzuan se po ekzagjeronim.

Në një intervistë për agjencinë ruse "Sputnik", Haxhi Hassan Hubbullah, zyrtari i Hezbollahut libanez përgjegjës për marrëdhëniet me Palestinën, tha: “Izraeli e di se nuk është e mundur të zgjidhet lufta me Frontin e Rezistencës dhe është i shqetësuar për përshkallëzim të tensioneve. Në veçanti, ai i frikësohet sulmit të papritur të rezistencës libaneze dhe Lidhjes Ridvan në rajonin e Galilesë të Palestinës veriore të pushtuar.”

Për herë të parë një zyrtar i Hezbollahut flet për këto “Brigada Ridvan” dhe detyrat e tyre të reja, veçanërisht për ndryshimin e rregullave të angazhimit, se nuk do të mjaftohen me përballjen me raketa dhe mjete ajrore pa pilot me shtetin pushtues. Kjo detyrë e re ka të bëjë me zhvillimin e planeve serioze për kontrollin e Galilesë duke hyrë në territoret palestineze. Kjo gjë mund të shpjegojë pse administrata amerikane i ka kërkuar qeverisë Netanyahu të ndalojë tensionet, veçanërisht në Jerusalemin e pushtuar, nga frika e ndezjes së konfliktit në frontin verior.

Informacionet e deritanishme për Brigadat Ridwan, e cila është njësia më e re dhe ndoshta më e rrezikshme e Hezbollahut, janë të pakta, por informacioni i disponueshëm konfirmon se kjo njësi është një zhvillim i rëndësishëm ushtarak. Elementët e Hezbollahut marrin trajnime sulmuese ushtarake nga luftëtarët elitë të cilët kanë përjetuar beteja në terren nën flamujt e Partisë në Siri, Liban dhe Irak dhe sipas disa burimeve të sigurta, ata janë të armatosur me elektronikën më të fundit, ekspertizën e luftës kibernetike dhe një dëshirë për të luftuar deri në vdekje. Kjo bën që disa t'i krahasojnë ata me njësinë speciale izraelite Igor dhe të tjerë me forcat speciale ruse Spetsnaz.

Asaj që tha Haxhi Hubbullah mund t’ia shtojmë edhe këtë: Sipas informacioneve të forta që kemi marrë nga burime të larta palestineze, është krijuar një unitet palestinez i përbërë nga elementë luftarakë të përzgjedhur nga grupet e rezistencës në Siri, Liban, Bregun Perëndimor dhe Gaza. Njësia që mban emrin "Ahrar al-Jalil" sot është trajnuar dhe armatosur në nivelin më të lartë për t'u bërë "binjak" i Brigadave Ridvan.

“Brigadat Ridvan”; mos e harroni këtë emër, pasi këta mund të zënë titujt në javët dhe muajt në vijim, dhe ne mund të shohim flamujt e tyre të valëviten mbi Rawabi dhe Galilee.Burimi : Rai Al-Youm