Është formuar një njësi palestineze luftëtarësh të përzgjedhur nga grupet e rezistencës në Siri, Liban, Bregun Perëndimor dhe Gaza

nga Abdulbari Atvan | Publikuar në Jan. 20, 2023, 2:27 a.m.

Sipas informacioneve të sakta që kemi marrë nga burime të larta palestineze, është formuar një njësi palestineze, e përbërë nga elementë luftarakë të përzgjedhur nga grupet e rezistencës në Siri, Liban, Bregun Perëndimor dhe Gaza. Njësia që mban emrin "Ahrar al-Jalil" sot është trajnuar dhe armatosur në nivelin më të lartë për t'u bërë "binjake" e Brigadave Ridvan.

Kur në gazetën "Rai Al-Youm" ne vazhdimisht thoshim se Libani i Jugut po përgatitet të përplaset me ushtrinë okupatore izraelite, madje se po planifikonte të sulmonte dhe kontrollonte rajonin e Galilesë në Palestinën veriore, shumë na akuzuan se po ekzagjeronim.

Në një intervistë për agjencinë ruse "Sputnik", zyrtari i Hezbollahut libanez përgjegjës për marrëdhëniet me Palestinën, Haxhi Hassan Hubbullah, tha: “Izraeli e di se nuk është e mundur të zgjidhet lufta me Frontin e Rezistencës dhe është i shqetësuar për përshkallëzimin. Në veçanti, ai i frikësohet sulmit të papritur të rezistencës libaneze dhe Lidhjes Ridvan në rajonin e Galilesë të Palestinës së pushtuar veriore.”

Për herë të parë, një zyrtar i Hezbollahut flet për këto “Brigada Ridvan” dhe detyrat e tyre të reja, sidomos për ndryshimin e rregullave të angazhimit dhe faktin se nuk do të mjaftohen me përballjen me raketa dhe drone me shtetin pushtues. Kjo detyrë e re është të zhvillojë plane serioze për kontrollin e Galilesë duke hyrë në territoret palestineze. Kjo mund të shpjegojë pse qeveria amerikane i ka kërkuar qeverisë Netanyahu të ndalojë tensionet, veçanërisht në Jerusalemin e pushtuar, nga frika e ndezjes së konfliktit në frontin verior.

Informacionet për Brigadat Ridvan, njësia më e re dhe ndoshta më e rrezikshme e Hezbollahut, janë të pakta, por informacioni i disponueshëm konfirmon se kjo njësi është një zhvillim i rëndësishëm ushtarak. Elementët e Hezbollahut marrin trajnime sulmuese ushtarake nga luftëtarë elitë që kanë pasur përvojë në konflikte në terren nën flamujt e Partisë në Siri, Liban dhe Irak, dhe sipas burimeve të mirëinformuara, ata janë të pajisur me pajisjet më të fundit elektronike, ekspertizën e luftës kibernetike dhe dëshirën për të luftuar deri në vdekje. Kjo gjë bën që disa t'i krahasojnë ata me njësinë speciale izraelite Igor, ndërsa disa të tjerë, me forcat speciale ruse Spetsnaz.

Asaj që tha Haxhi Hubbullah mund të ia shtojmë edhe këtë: Sipas informacioneve të sakta që kemi marrë nga burime të larta palestineze, është formuar një njësi palestineze, e përbërë nga elementë luftarakë të përzgjedhur nga grupet e rezistencës në Siri, Liban, Bregun Perëndimor dhe Gaza. Njësia që mban emrin "Ahrar al-Jalil" sot është trajnuar dhe armatosur në nivelin më të lartë për t'u bërë "binjake" e Brigadave Ridvan.

“Brigadat Ridvan”; mos harroni këtë emër, pasi ato mund të zënë titujt në javët dhe muajt në vijim, pasi ne mund të shohim flamujt e tyre të valëviten mbi Rawabi dhe Galile.Burimi : Medya Şafak