Miti I Hiroshimës: Krimet E Luftës Dhe Gënjeshtrat Në Historinë Ushtarake Të Amerikës

Në një vizitë personale te presidenti Truman disa javë para bombardimeve, Gjenerali Dwight D. Eisenhower i kërkoi atij të mos përdorte bomba ...

19 Gusht, E shtunë

Habermas Dhe Lufta E Ukrainës

Padyshim, filozofi më i madh politik i Evropës, Jürgen Habermas ka pasur gjithmonë vështirësi të kuptojë një fenomen kaq të rëndësishëm sociopolitik ...

11 Korrik, E martë

Ngritja Dhe Rënia E Një Oligarku Rus

Paraardhësit e Prigozhin janë të paparashikueshëm. Por është plotësisht e imagjinueshme që ky njeri, i cili konsiderohet të ketë ndikim tepër të ...

07 Korrik, E premte

Dugin Dhe Kremlini

Çështja Dugin është e rëndësishme; Vrasja e vajzës së tij, Darya, tërhoqi sërish vëmendjen tek ai. Memorizimi është i zakonshëm në Turqi, ...

28 Gusht, E dielë