Beni Saudët dhe Beni Isra'ilët: krijimet koloniale

  • None
nga Zafar Bangash | Publikuar në Nën. 14, 2015, 1 a.m.

Ngjashmëritë në origjinë dhe politikat e dy klaneve të Beni Saudëve dhe Beni Isra'ilëve janë aq afër që është e vështirë të dallohen. Të dy janë armiq të vendosur të Islamit dhe të muslimanëve.

Kolonialistët britanikë kanë shkaktuar dëm të madh në botën e Islamit. Asgjë, megjithatë, nuk krahasohet me shkatërrimin në vendosjen e dy entiteteve të paligjshme në vendet e shenjta të Islamit: Nexhdi Beduinët (aka Beni Saudët ose Shtëpia eSaudëve) në Gadishullin Arabik, veçanërisht Hixhaz, dhe sionistët në Palestinë.

Njeriu nuk duhet të shikojë larg për të parë shkallën e dëmit të shkaktuar nga të dy viruset. Nëse sionistët kanë vandalizuar Mesxhid el-Aksan dhe el-Haram al-Sharif në el-Kuds (Jerusalem), beduinët Najdi kanë shkatërruar vendet historike në Mekë dhe Medine. Ata kanë shkaktuar dëme të tjera si: krijimi i fitnes në botën muslimane duke përhapur idetë toksike të vehabizmit dhe vendosjen e tyre me forcë në Gadishullin Arabik. Duke shpenzuar 100 miliardë $ që nga viti 1975, ata kanë propaganduar këto ide helmuese për pjesë të tjera të botës muslimane gjtihashtu. Rezultati ka qenë katastrofik: një helm i sektarizmit ka depërtuar aq thellë në psikologjinë muslimane që ka rezultuar në vrasje masive dhe hedhjen në erë të xhamive.

Këto krime janë përzjerë me paaftësinë bruto dhe pashpirtësinë së Beni Saudëve në keq-menaxhimin në punët e Haxhit. Kanë ndodhur fatkeqësi të përsëritura gjatë viteve, asnjëra më vdekjeprurëse se tragjeditë binjake që goditën këtë vit. Së pari, një vinç masiv u shemb në Mesxhid el-Haram duke vrarë 115 persona. Kjo u pasua nga stampida në Mina që vrau mijëra të tjerë. Naxhdi Beduinët refuzojnë të japin një shifër të saktë të vdekjeve përtej asaj që njoftoi më 26 shtator të 769 të vrarëve dhe 934 të plagosurve. Shifrat e hartuara nga të dhënat e ofruara nga vendet e tjera shtetasit e të cilëve kanë vdekur shtojnë se kanë vdekur deri në 1633 persona dhe janë qindra, e ndoshta mijëra të zhdukur dhe të pagjetur. Qindra janë varrosur pa lejen e familjeve të tyre apo edhe identifikimin e duhur në mënyrë që të dashurit e tyre ta dinë dinë vendi e tyre përfundimtar të pushimit. Naxhdi Beduinëve thjesht nuk u intereson ; kjo është arsyeja pse ata refuzojnë të rinovojnë shifrat e tyre. Ata fajësojnë pelegrinët për vdekjen ose pretendojnë se ishte një akt i Perëndisë duke refuzuar të mos pranojnë asnjë përgjegjësi.

Muslimanët, duke përfshirë edhe shumë qeveri, i lejojnë Beni Saudët të merren me krime të tilla për shkak të një keqkuptimi themelor.Haramejn - dy qytetet e shenjta të Mekës dhe Medinës - janë vendet më të shenjta në Islam (i treti është el-mesxhid el-Aksa). Shumë muslimanë në mënyrë naive supozojnë se shenjtëria e dy qyteteve të shenjta disi i përket sundimtarëve. Ky është një mendim me kaq të meta që i ka penguar muslimanët seriozisht në adresimin e problemit të Beni Saudëve.

Haramejni janë trashëgimia e përbashkët e Umetit. Ato nuk mund të lihen në duart e njerëzve që nuk kanë respekt për jetën e njeriut apo vendet e shenjta të Islamit. Më tej, shumica e anëtarëve të klanit të Naxhdi beduinëve janë të degjeneruar moralisht. Kjo është një fyerje për Islamin, që të ketë njerëz të tillë në kontrollin e vendeve të shenjta të Islamit. Pushtimi i tyre i Haramejn është në të njëjtin nivel me pushtimin sionist të Mesxhid el-Aksas. Të dyja janë krijime britanike qëllimi specifik i të cilëve ishte për të dëmtuar Islamin. Një vështrim i shkurtër në histori do ta qartësonte këtë.

Lartësia e Beni Saudëve si kukulla britanike në Gadishullin Arabik është paraprirë nga ideja e krijimit të entitetit sionist në Palestinë. Në nëntor të vitit 1917, Sekretari i Jashtëm britanik i asokohe Artur Xhejms Balfour, duke iu përgjigjur letrës së Lord Rothschild, tha se qeveria britanike sheh me favor krijimin e një atdheu për popullin hebre në Palestinë me kusht që ajo të mos ndikojë negativisht në të drejtat e popullsisë vendase arabe . Ashtu si shumica e politikanëve evropianë të kohës së tij Balfour ishte një antisemit. Premtimi i tij për Rothschild kishte për qëllim thjesht për të transferuar problemin hebre nga Europa në Palestinë, ndërsa siguronte ndihmën e tyre financiare në luftë.

Beni Saudët, vendet e izoluara të Nexhdit, ishin lojtarë të mëvonshëm të intrigës britanike. Britanikët ishin tashmë duke menduar për mbjelljen e një të besuari agjenti Mussalman në Mekë dhe Medine. Konsulli i Përgjithshëm në Xhidah, Xhejms Ernest Napoleon Zohrab, kishte sugjeruar në një mesazh në Zyrën e Jashtme Britanike në 1902 pikërisht një hap të tillë. Qëllimi ishte që të dihej se çfarë po ndodhte atje. Sharif Husain, vali (guvernator) i turqve osmanë, administronte Hixhazin në atë kohë, por besnikëria e tij tashmë ishte blerë nga britanikët. Gazeta osmane, Hixhaz, kishte vënë re në mënyrë të rregullt planet djallëzore që britanikët kishin për zonën (Safar 25, 1333ah / 1914ce).

Që të dy Sharif Husain dhe 'Abd el-Aziz ibn Saud, kreu i Beni Saudëve, konkurronin për favor britanik. Nexhdi Beduinët dëshmuan më shumë pamëshirshmëri; ata ishin banditët dhe hajdutët ndërsa Sharif Husaini udhëheqte një jetë sedentare në Mekë dhe rrinte kot. Forcat e tij s’kishin fituar asnjë ndeshje ndaj banditëve vrastare të Ibn Saud.

Që nga pushtimi i tyre i Haramejn në 1925-1926, Beni Saudët kanë kryer krime të tmerrshme dhe gjithashtu kanë kryer shumë vepra të pabesa. Nën kontrollin e tyre, haxhi është bërë një seri e fatkeqësive. Vdekjet e këtij viti në Mina kanë tejkaluar të gjitha tmerret e mëparshme. Beni Saudët nuk janë thjesht të aftë për të menaxhuar çështjet e Haxhit dhe as nuk mund ta kontrollojnë Haramejn. Si Beni Isra'ilët, ata duhet të jenë zhduken nga vendet e shenjta të Islamit.///CrescentBurimi : Gazeta İmpakt