Historia e Islamit ne Shqiperi (pjesa 3)

Publikuar në Nën. 19, 2018, 12:34 a.m.

Historia e Islamit ne Shqiperi (pjesa 3)

Dr. Olsi Jazexhi tregon ne pjesen e trete te leksioneve te tij historine e ardhjes se Islamit ne Shqiperi. Ai flet me skizmen kristjane, krijimin e kristjanizmit trinitar nga Kostandini i madh dhe Keshilli i Nikeas, betejat ndermjet te krishtereve katolik dhe orthodhoks ne Shqiperi dhe me pas flet per ardhjen e turqve te cilet mbjellin institucionet e Islamit ne Shqiperi. Ai flet per popullatat turke, arabe, serbe, greke, bullgare, vllahe etj te cilat popullojne Shqiperine mesjetare dhe qe sot jane shqiptarizuar nepermjet islamizimit. Flitet per krijimin e Perandorise Osmane dhe misionin e osmaneve per te perhapur Islamin ne vendet e Krishterimit. Permbushja e profecise se profetit Muhamed, qe osmanet do te merrnin Kostandinopojen.Burimi : Gazeta İmpakt