Historia e Islamit ne Shqiperi (pjesa 2)

Publikuar në Nën. 19, 2018, 12:29 a.m.

Historia e Islamit ne Shqiperi (pjesa 2)

Dr. Olsi Jazexhi, ne pjesen e dyte te leksioneve mbi historine e Islamit ne Shqiperi flet per ekspansionin e arabeve ne detin mesdhe qe nga koha e umajadeve deri ne kohen e pushtimit norman ne Shqiperi. Ai tregon sesi arabet te cilet pushtuan Spanjen, Francen dhe Italine e jugut sollen edhe kontaktet e para te popullatave arbanase me muslimanet. Normanet te cilet pushtuan emiratin islamik te Sicilise ne shekullin 11 sollen edhe ngujimet e para muslimane dhe arabe ne Shqiperi. Keto ngujime i paraprine ardhjes se turqve ne Ballkan.Burimi : Gazeta İmpakt