A do të shohim gjatë jetës sonë Palestinën e lirë?

nga Kevin Barret | Publikuar në Qershor 12, 2018, 12:54 a.m.

Në prag të Ramazanit, arroganca sioniste ka arritur gjer tani lartësitë  e patejkalueshme. Me 8 maj, presidenti amerikan Donald Trumpi ka shpall tërheqjen e tij nga marrëveshja nukleare me Iranin. Me 14 maj, të njëjtën ditë kur vajza çifute e Trumpit Ivanka ka udhëhequr hapjen e ambasadës së re amerikane në Jerusalemin e kolonizuar, snajperistët izraelit kanë vrarë 60 demonstrues palestinez të paarmatosur  dhe kanë plagosur 2.771 palestinez tjerë.

Gjatë demonstratave të Marshit të madh të kthimit në periudhën prej 30 marsit gjer në 16 maj sionistët kanë vrarë më së paku 110 palestinez , duke përfshirë fëmijë, gazetarë dhe personel mjekësor si dhe kanë plagosur më shumë se 12.000 të tjerë. Në asnjë moment asnjëri nga sionistët nuk ka qenë i rrezikuar nga demonstrues të paarmatosur. Thjesht kanë shtënë mbi palestinezë pa asnjë arsye të vetme, me të vetmin qëllim të vrasjeve mizore.

Palestina është në zemër të botës arabe dhe myslimane. Por, shumica e sundimtarëve arab dhe mysliman nuk kanë bërë kurrgjë, apo shumë pak, që të ndalin këtë masakër dhe poshtërim. Kllouni saudit bin Selmani, pikërisht ka thënë palestinezëve që të “heshtin”. Kjo vërejtje, me 1 maj, ka ardhur në të njëjtën kohë me porosinë e tij Netanjahut:”Kemi armikun e përbashkët dhe më duket se kemi shumë hapësira potenciale për bashkëpunim ekonomik”. Me sa duket ”armiku i përbashkët” të cilën e urrejnë Selmani dhe Netanjahu në të vërtet janë populli arab dhe mysliman, e posaçërisht populli palestinez.

Natyrisht, përmendja e bin Selmanit të “armikut të përbashkët” ishte dedikuar si referencë për Iranin islamik, të vetmit shtet mysliman i cili guximshëm po mbështet Palestinën. Irani, publikisht mbështet rezistencën e Palestinës, sikurse edhe Lëvizjen libaneze anti sioniste të rezistencës Hezbollahun. Liderët iranian nuk fshehin vendosmërinë  e tyre që të udhëheqin luftën e Ummetit(bashkësisë) mysliman kundër sionizmit, dhe në fund të mposhtin në këtë luftë. Lufta për Palestinën sikurse dihet  është intensifikuar në ditët para Ramazanit, me ç’rast jam ftuar të marr pjesë në konferencën e mbajtur prej 12 gjer në 14 maj me titull”Jerusalemi, al Kudsi, kryeqyteti i përhershëm i Palestinës” të cilën e ka organizuar organizata joqeveritare New Horizon, në Meshhed të Iranit.

Organizatori i New Horizonit, Nader Talebzadeh, producent i njohur, është drejtues më i shquar televiziv iranian, shikueshmëria e të cilit kalon shifrën prej 10 milion shikues. Ka studiuar artin e filmit në Universitetin Columbia dhe ka hjekë dorë nga karriera profitabile në SHBA-të, për të kthyer në Irani dhe për të marr pjesë në ndërtimin e Republikës Islame. Ai sheh punën e tij me New Horizonin si mënyrë të grumbullojë hulumtuesit për të vërtetën dhe drejtësinë nga shtetet e ndryshme dhe botëkuptime të ndryshme, me shpresë se do të gjejë konsensus në çështjet kyçe dhe projektet e ndryshme duke përfshirë çlirimin e Palestinës, zbulimin e të vërtetës për sulmin e 11 shtatorit, përfundimin e ekzistimit të kamatës dhe përpjekja për botën multipolare në vend të botës unipolare.

Konferenca e sivjetshme, e cila si zakonisht, ka përfshirë intelektual me ndikim,gazetarë dhe aktivistë nga tërë bota, e para  ka prezantuat ish raportet  e larta amerikane ushtarake, diplomatike dhe të sigurisë. Në të kaluarën qeveria iraniane ka refuzuar dhënien e vizave për njerëzit me të kaluarën e tillë. Megjithatë, diç ka ndryshuar, ashtu që në konferencën e sivjetshme kanë marrë pjesë ish zyrtari i CIA-së dhe kritiku i Izraelit, Philip Giraldi, ish nëpunës i State Departamentit dhe autor i librit”Vizat për al Kaidën”, Michael Springmann, ish oficeri i forcave speciale amerikane, Scot Benett, dhe për befasinë e të gjithëve, ish insajderi Michael Maloof, i cili ka punuar me të akuzuarit për 11 shtatorin, Paul Volfowitzin, Douglas Feithin dhe David Wurmserin në zyrën sioniste për planet e posaçme i cili ka sajuar raporte të rrejshme lidhur me 11 shtatorin dhe programin raketor irakian të supozuar.

Të gjithë të katër ish insajder amerikan janë patriot amerikan konservativ. Çfarë kanë kërkuar atëherë në Meshhed, i cili  ka vluar me ithtarët e Iranit islamik dhe rezistencës palestineze? Përgjigjja është, besoj se Giraldi, Springmani, Benetti dhe Maloofi janë kreu i dukshëm i kodrës së përmbytur të akullt, numri në rritje i insajderëve amerikan të cilët janë të shqetësuar me marrjen në kontrollin sionist të politikës së jashtme amerikane. Këta njerëz kanë kuptuar se SHBA-të sikurse Palestina, është territori i okupuar sionist, dhe se amerikanët sikurse palestinezët  duhet të rrënojnë zotërinë e tyre sioniste për të rikthyer lirinë dhe sovranitetin e tyre.

Njëra nga tema e konferencës ishte lufta për Palestinën e ndërlidhur me luftën për krijimin e botës multipolare. Në fund të fundit, entiteti sionist po mbijeton vetëm për shkak se po e mbështet hegjemoni i vet përcaktuar unipolar, SHBA-të të cilët kushtëzojnë botën në emër të sistemit ndërkombëtar bankar në të cilin dominojnë sionistët, e të cilët punojnë për ndërtimin e perandorisë së parë botërore. Bile disa nga arkitektët e projektit”të një perandorie botërore” janë milionerët fanatik sionist të cilët planifikojnë shkatërrimin e xhamisë së Al-Aksas dhe “përtëritjen” e tempullit çifut të vaditur me gjak, krejt me qëllim të instalimit të “mesihut” shpëtimtarit sionist( sigurisht Dexhallit) në fronin e Kudsit-Jerusalemit të kolonizuar.

Kundërshtarët e këtyre planeve diabolitike janë anëtarët e konferencave të tilla sikurse filozofi tradicional rus Aleksandar Dugini, themelues i lëvizjes së Euroazisë. Isha i nderuar që më në fund pata rast të takoj Duginin, ndoshta teoricientin udhëheqës të botës multipolare në zhvillim. Kemi zbuluar se të dytë kemi gjetur shtigje të veta intelektuale dhe shpirtërore duke falënderuar punës së Rene Guenonit, themeluesit të tradicionalizmit. Dugini po përpiqet për botën e kombeve të pavarura dhe sovrane dhe rajoneve në të cilët të gjithë popujt botëror mund kolektivisht të organizojnë  jetën e tyre sipas traditave tyre vetanake, niveli më i thellë i së cilës është religjioni. Me këtë projekt Dugini u bë shënjestër e sionistëve të cilët janë të përkushtuar minimit të njerëzve, traditave dhe fesë në shërbim të ideologjisë së tyre mileniume dhe projektit të botës unipolare.

Poashtu pjesëmarrës në konferencë ishin edhe disa nga individ  të shquar botëror propalestinez dhe antisionist, sikurse rabini David Weiss nga Naturei Karta, Alison Weir nga organizata Ifamericans Knew, organizatori të flotilës për ndihmë Gazës, Grete Berlin, hulumtuesit dhe shkrimtarit francez Marie Poumier, ish zyrtari i lartcekur i CIA-së Philip Giraldi dhe antisionisti izraelit Mike Peled. Duket se konsensusi ishte, se krahas masakrës në Gaza, transferimit të ambasadës së SHBA-ve dhe vet kërcënimeve kundër Iranit, sionistët po bëhen gjithnjë e më të dëshpëruar...por edhe më të rrezikshëm. Por këto eskalimet dhe provokimet armiqësore vetëm shërbejnë që të kthejnë botën. Ummeti(bashkësia) dhe rajoni kundër tyre, shpejtojnë rrënimin e tyre me përpjekjet jo të shkathëta dhe gjakatare për të ndalur.

Një zë “kundër” ishte Lauren Booth, gazetarja britanike dhe nusja e Tony Blairit e cila në vitin 2010 kaloi në Islam pas një përvoje shpirtërore në një xhami në Kom të Iranit. Booth thekson se konsensusi i konferencës se Lideri Suprem është me të drejtë kur ka deklaruar se”Izraeli nuk do të ekzistojë për 25 vite”, është qëndrim tepër optimist. Sionistët krenohen gjer sa shkojnë nga fitore në fitore, ka thënë ajo, dhe të folurit të thjeshtë nuk është mënyra efikase e rezistencës kundër tyre. Ka bërë ftesë të gjithë të pranishmëve që të bëjnë thirrje në demonstrata antisioniste dhe të rrisin nivelin e angazhimit të tyre vetanak.

Argumenti i Boothës se gatishmëria e sioniste që të mbizotërojnë opinionin publik dhe të kryejnë në përgjithësi aksionet terroriste sadiste nuk garantojnë shkatërrimin e tyre, e mbështet historia. Ata që kanë shkuar kundër bromidit të historisë së teksteve mësimore në shkollën e mesme, e dinë se sionistët shumë herë kanë kryer krime të çuditshme dhe të përdridhen me të. Bombat postare sioniste dërguara liderëve britanik dhe amerikan, masakra e hotelit”King David”, sulmi i rrejshëm mbi amerikanët në Egjipt, i njohur si Lavon Affair, masakri i qëllimshëm i marinarëve amerikan të paarmatosur në USS Liberty dhe lista e gjatë e krimeve tjera të rrejshme, duke përfshirë edhe 11 shtatorin nuk kanë sjell gjer te shkatërrimi i projektit sionist.

Booth pikërisht kur na thërret të shmangim vetëkënaqësinë, dhe në vend të saj të dyfishojmë përpjekjet tona për Palestinën, Ummeti(bashkësia) myslimane, posaçërisht duhet të bashkohet prapa Iranit islamik dhe rezistencës palestinez. Në rast se me të vërtet i përkushtohemi vetvetes,atëherë një ditë, ndoshta gjatë jetë sonë, inshallah do të  shohim edhe Palestinën e lirë.Burimi : ePogledi

Kevin Barret

Dr. Kevin Barrett, është Islamolog-arabolog, është një nga kritikët më të njohur amerikan kundër të ...