“ISIL: Kukulla djallëzore e CIA-s”

  • None
nga Kevin Barret | Publikuar në Qershor 23, 2014, mesnatë

A e dinit se CIA prodhon kukulla terroriste djallëzore?

Sipas Washigton Post, CIA e ka pranuar se ka fabrikuar kukullën djallëzore Osama bin Laden si pjesë e një operacioni të një lufte psikologjike kundër Pakistanit. Kukulla duket si Bin Ladeni – në pamje të parë. Por, fytyra e Bin Ladenit u pikturua me material të shkrirë, i menduar për të nxjerrë në pah fytyrën e djallit.

Terrorizimi i fëmijëve pakistanezë me kukullën djallëzore të Osama bin Ladenit – kjo është në rendin e ditës së CIA-s.

Por, prisni pak – a nuk ishte vetë Osama Bin Laden një lloj kukulle djallëzore e CIA-s?

Karriera e Bin Ladenit si një xhiadist i vetëshpallur filloi kur ai u rekrutua nga CIA dhe bashkëpunëtorët e saj sauditë për të luftuar kundër sovjetikëve që kishin pushtuar Afganistanin. Nën emrin e koduar “Tim Osama” ai vizitoi shumë baza ushtarake të SHBA-së ku u trajnunga CIApër kryengritje.

Më pas, në vitet ’90 Osama Bin Laden u manipulua nga CIA (apo fraksionet e saj zioniste), duke u bërë pre e lehtë për valën e terrorizmit të rremë i projektuar për të ndezur një përplasje qytetërimesh. Kur bota islame dëgjonte fjalimet elokuente të Osama Bin Ladenit kundër Perëndimit, ai paraqitej si një burrë simpatik me një fytyrë të bukur me mjekër dhe me sy të mëdhenj e të ndjeshëm. Megjithatë, bota perëndimore, paraqitej si një karrikature djallëzore – një kukulll djallëzore e krijuar për qëllime propagandistike.

Më 11 Shtator, kur Qëndra Tregtare Botërore u hodh në erë nga një shpërthimi i kontrolluar, shumë vëzhgues prentenduan se kishin parë një fytyrë djallëzore me mjekër në projektimin e tymit dhe reve tëpluhurit si pasojë e shpërthimit. Sipas valës propagandistike që pasoi nga korporatat mediatike të dominuara nga zionistët, fytyra e djallit që fshihej pas vrasjes së 3 mijë njerëzve më 11 Shtator ishte Osama Bin Laden.

Bin Ladeni i vërtetë  në mënyrë të përsëritur ka mohuar çdo përfshirje të tij në sulmet e 11 Shtatorit – ashtu sic u betua mbi Kuran se ai nuk kishte lidhje me sulmin me bomba në ambasadën afrikane që pasoi 11 Shtatorin, sipas gjeneralit pakistanez Hamid Gyl. (Gyl thotë se qeveria izraelite i kreu të dyja krimet). Por, për korporatat mediatike perëndimore kukulla djallëzore e Bin Ladenit do të fajësohej gjithmonë, madje edhe me gjithë këmbënguljen e FBI-së Bin Ladeni kurrë nuk ishte në kërkim për 11 Shtatorin, sepse asnjëherë nuk ka pasur prova për përfshirjën e tij.

Sot, duket se krahu zionist i CIA-s është akoma në biznesin e prodhimit të kukullave djallëzore terroriste. Krijimi i fundit i kukullës djallëzore është ISIS-i, i ashtuquajturi Shteti Islamik i Irakut dhe Shamit.

Këto kukulla djallëzore vijnë të veshura me një markë të re në rroba të zeza dhe maska, një farësoj i Breshkave Ninxha, vetëm se pak më të zinj. Duket sikur janë prodhuar  nga Agjencia Qëndrore në Hollivud (Hollywood), i cili është i specializuar në prodhimin e të këqinjve që janë njëkohësisht edhe terheqës, por edhe neveritës.

Kukullat djallëzore fotozhenike të ISIS-it janë përfekte për rolin e tyre. Ata luajnë rolin e “Muslimanit të keq ekstremist” me gjakftohtësi: ku, pa asnjë dallim, presin koka, shqyejnë organet e brebdshme të kufomave dhe i hanë përpara kamerave, të angazhuar nëmënyrë entuziaste në vrasje masive dhe në krime të tjera lufte si dhe në imponimin e një keqinterpretimi të ashpër të “ligjit islamik” tek njerëzit e pafat që bijnë nën juridiksionin e tyre. 

Kukullat djallëzore e ISIS-it kanë ndërmarrë një luftë psikologjike kundër Islamit në përgjithësi, dhe obligimit islam të Xhihaidt në veçanti. Shumë perëndimorë nuk e kutpojnë se termi “Xhihad” ka kuptimin thjeshtë luftë, ose përpjekje – lufta (përpjekja) për të qënë një njeri më i mirë, dhe lufta për të mbrojtur bashkësinë kundër sulmit. Dimensioni ushtark i Xhihadit vjen me një listë të gjatë kushtesh, kufizimesh dhe kërkesash për sjellje të mirë. Rregullat islame të Xhihadit janë shumë të ngjashme me dokrinën e krishterë të njohur si “vetëm luftë”: ata që nuk luftojnë nuk duhet të dëmtohen apo të shkatërrohen, lufta duhet të ketë në mënyrë të qartë një arsye të drejtë (si mbrojtja kundër sulmit) e kështu me rradhë.

Falë kukullave djallëzore të “Xhihadit” të CIA-s, shumica e perëndimorëve tani beson se “Xhihad” do të thotë, të përdhunosh murgesha, të kryqëzosh priftërinjë, të gllabërosh kufomat e viktimave, vrasje në masë të njerëzve, mëkati i vetëm i të cilëve është besimi në një fe tjetër, apo shkollë mendimi tjetër, si dhe sjellje jo islame në fushëbetejë. Nuk ështëçudi që perëndimi mendon se muslimanët janë tëçmendur. Nuk ështëçudi mbështja dhe lufta e pafund kundër Islamit, përfituesi i vetëm i të cilës është zionizmi global.

Me prodhimin e kukullave djallëzore të “Xhihadit” zotërinjtë perëndimorë të luftës psikologjike shpresojnë të delegjitimojnë Xhihadin. Ata duan tëçarmatosin botën muslimane. Ata duan ta bindin botën se “të mbrosh vetën si musliman” është një krim, ashtu siçështë krim që “një zezak të ngasë makinën”, dhe se është një krim në disa juridiksione raciste amerikane. Ata duan të krijojnë një botë në të cilën çdo musliman i cili vetëm e çon nëpër mend të mbrojë Islamin apo komunitetin musliman, apo ndonjë vend musliman kundër agresionit, do të shënjestrohet në mënyrë legjitime nga sulme me dronë (avionë pa pilotë).

Kukullat terroriste të CIA-s asnjëherë nuk do të kenë sukses në mbrojtjen e Islamit. Ata kurrë nuk do të kenë sukses në krijimin e një shteti islam të qëndrueshëm. Ata kurrë nuk do të kenë sukses që të fitojnë zemrat e dhe mendjet e muslimanëve apo të jo muslimanëve në botë. Roli i tyre është të krijojnë fitne (kaos të përgjakshëm) në tokat islame, çka në të vërtetë zvogëlon aftësinë e atyre vendeve për të mbrojtur veten e vet kundër sulmeve.

Mbase muslimanët në botë duhet të prodhojnë një kukull të re për shpërndarje masive në Shtetet e Bashkuara të Amerikës: një kukull që përfaqëson një terrorist Hauarixh tekfirist, si ISIS-i apo të ashtuquajturit Talebanët e Pakistanit.  Fytyra e “xhihadit” do të shërbente për shpërberjen e planit të urrejtjes. Do të zbulonte fytyrën e e një agjenti të CIA-s si Raimond Devis (Raymond Davis), terroristi i rremë i kapur në Pakistan. Apo akoma më mirë, do të zbulonte fytyrën e Benjamin Netanjahut, njeriut, i cili filloi “luftën e rreme ndaj terrorizmit” në vitin 1979 në Koferencën e Jeruzalemit mbi Terrorizmin Ndërkombëtar (JCIT).

İmagjinoni habinë e fëmijëve amerikanë, të cilët, duke luajtur me kukullën e tyre të re të “xhihadit” paparitmas do të bëheshin dëshmitarë të një kukulle që zbulon fytyrën e shemtuar të Netanjahut.

Por, ky plan do të ishte mizor dhe i padrejtë për fëmijët amerikanë. Janë të rriturit amerikanë, ata të cilët kanë nëvojë të shohin se cila është fytyra e vërtetë e kukullës së “xhihadit” terrorist, i cili po bën kërdinë në Lindjen e Mesme. 

Kevin Barret

Dr. Kevin Barrett, është Islamolog-arabolog, është një nga kritikët më të njohur amerikan kundër të ...