Ministri i Emirateve mbështet Macronin

Publikuar në Nën. 8, 2020, 12:11 a.m.

Një ministër i shquar i Emirateve të Bashkuara Arabe u ka bërë thirrje myslimanëve të pranojnë qëndrimin e Presidentit francez Emmanuel Macron mbi pretendimet e tij rreth nevojës për "integrim" në shoqëritë perëndimore.

“[Muslimanët] duhet të dëgjojnë me kujdes atë që tha Macron në fjalimin e tij. Ai nuk dëshiron të izolojë myslimanët në Perëndim dhe ka plotësisht të drejtë, ”tha Anwar Gargash, Ministri i Shtetit për Punët e Jashtme, në një intervistë të hënën me të përditshmen gjermane Die Welt.

Ai tha se muslimanët "duhet të integrohen në një mënyrë më të mirë" në shtetet perëndimore.

"Shteti francez ka të drejtë të kërkojë mënyra për ta arritur këtë paralelisht me luftimin e ekstremizmit dhe mbylljes shoqërore," shtoi ai, sipas AL Jazeera.

Gargash hodhi poshtë akuzat kundër presidentit francez se ai kërkon të përjashtojë myslimanët që jetojnë në Francë.

 ‘Liria për të vizatuar’

Deklaratat e ministrit të Emirateve vijnë në mes të protestave të vazhdueshme në botën arabe dhe myslimane kundër vërejtjeve të Macron mbi Islamin, në të cilën ai akuzoi myslimanët për "separatizëm" dhe mbrojti botimin e karikaturave të diskutueshme të Profetit Muhammed (paqja e Zotit qoftë mbi të).

Pas fushatave të bojkotit intensiv të produkteve franceze në të gjithë botën arabe dhe myslimane, Macron uli tonin dhe tha se ai i kuptonte ndjenjat e myslimanëve mbi karikaturat.

"Unë i kuptoj ndjenjat që shprehen dhe i respektoj ato," tha presidenti francez në një intervistë ekskluzive me Al Jazeera të shtunën.

"Por ju duhet ta kuptoni rolin tim tani, është të bëjmë dy gjëra: të promovojmë qetësinë dhe gjithashtu të mbrojmë këto të drejta", tha Macron.

"Unë gjithmonë do të mbroj në vendin tim lirinë për të folur, për të shkruar, për të menduar, për të vizatuar," shtoi ai.Burimi : IQNA