Shejh Ekrima bën thirrje për ditën e zemërimit kundër fyerjeve franceze

Publikuar në Tet. 31, 2020, 4:29 a.m.

Policia izraelite urdhëron ndalimin e hyrjes së Shejh Ekrima-s në Xhamine Al-Aksa.

Shejh Sabri bën thirrje për shënimin e lindjes së Profetit Muhamed në Xhaminë Al- Aksa.

Shejh Ekrima Sabri, kreu i Këshillit të Lartë Islamik në Jerusalemin e Pushtuar, bëri thirrje për një Ditë Zemërimi të Premten për të denoncuar përpjekjet franceze për të fyer Profetin Muhammed (paqja qoftë mbi të) dhe për të shënuar përvjetorin e lindjes së tij.

Në deklaratë për shtyp, Shejh Sabriu tha se:

“Populli mysliman shprehu refuzimin e tij ndaj karikaturave franceze që fyejnë Profetin Muhammed dhe do të protestojnë ndaj shkeljeve të tilla të paqytetëruara.

Ai përshkroi karikaturat  te turpshme dhe armiqësore kundër Profetit Muhamed dhe si veprime përbuzjeje dhe talljeje dhe në kundërshtim me atë që vendet perëndimore pretendojnë për liritë e fjalës, mendimit ose te shprehjes.Burimi : The PIC