Presidenti i Iranit kritikon fyerjen franceze ndaj Pejgamberit të Islamit

Publikuar në Tet. 29, 2020, 2:43 a.m.

Presidenti iranian Hassan Rouhani denoncoi mbështetjen e zyrtarëve francezë për fyerjen e Profetit Muhamed (a.s.), duke thënë vërejtje të tilla mosrespektimi që kanë lënduar ndjenjat e miliarda njerëzve do të nxisnin vetëm dhunë.

Duke folur në një seancë kabineti të Mërkurën, Rouhani kritikoi mosrespektimin francez për profetin e Islamit si një veprim të pamoralshëm që inkurajon dhunën dhe ka provokuar ndjenjat e miliarda njerëzve myslimanë dhe jomuslimanë.

Ai gjithashtu u bëri thirrje atyre që kanë "gabuar" që të kompensojnë veprimet e tyre dhe të fillojnë të respektojnë drejtësinë, moralin dhe të gjitha fetë hyjnore.

Nëse Perëndimi, Evropa dhe Franca janë vërtet pas vendosjes së paqes dhe sigurisë në shoqërinë njerëzore, ata duhet të ndalojnë ndërhyrjen në punët e brendshme të muslimanëve, shtoi Rouhani.

Një shembull i qartë i ndërhyrjeve të tilla perëndimore është i qartë në Jemen, ku njerëzit e varfër po vdesin në sulmet nga bomba perëndimore dhe avionë luftarakë që Perëndimi ka siguruar për agresorët, tha ai.

Në fillim të këtij muaji, Macron u zotua të luftojë "separatizmin islamik", i cili ai tha se po kërcënonte të merrte kontrollin në disa komunitete myslimane përreth Francës.

Ai gjithashtu përshkroi Islamin si një fe "në krizë" në të gjithë botën dhe tha se qeveria do të paraqiste një projekt-ligj në dhjetor për të forcuar një ligj të vitit 1905 që ndau zyrtarisht kishën dhe shtetin në Francë.

Komentet e tij, përveç mbështetjes së tij për pikat satirike që botojnë karikaturat e Profetit Muhamed (as), kanë tërhequr një dënim të gjerë nga myslimanët në të gjithë botën.Burimi : Tasnim News Agency