Përshëndetje Nga Teherani, Iran!

Publikuar në Qershor 13, 2018, 4:40 a.m.

Sot është dita e parë e udhëtimit tim dy javor në Iran dhe ne jemi duke e kaluar atë duke zbuluar kryeqytetin e Teheranit.

Teherani është një qytet gjigant (afërsisht 15 milionë banorë) dhe ka një strukturë të ngjashme dyndjeje me atë të Nju Jorkut dhe Hong Kongut. Por ka një anë të butë të qytetit me një mori thesaresh të fshehura (dhe vendet e artit të UNESCO-s) të cilat unë jam duke i zbuluar ngadalë sot!

Unë jam i ngazëllyer për 14 ditët në vijim nëtë cilat do t’iu dërgoj më thellë në jetën, kulturën dhe vendet historike perse, të njërit prej qytetërimeve më të lashta tëbotës... Por më erëndësishmja është për të thyer stereotipin negativ që Irani ka marrë për dhjetra vite.

Itinerari ynë do të jetë Teherani, më pas Jezdi, Kermani, Shirazi, Persepolisi, Isfahani, Kashani dhe më pas do të kthehemi sërish në Teheran.

A keni ndonjë këshillë për Iranin? Një gjë që duhet shikuar ose që duhet bërë? Ju lutem komentoni poshtë!

https://www.facebook.com/drewbinsky/videos/1777046792332242/