Natyra e kultit të UFO-ve si një fe e rreme / Xhinët dhe një projekt inxhinierik shoqëror

nga Dr.John Andrew Morrow | Publikuar në Jan. 18, 2022, 10:01 p.m.

Për sa i përket asaj se çfarë janë saktësisht UFO-t, Upton e gjen përgjigjen në traditën islame; ai thotë se ata janë qenie psiko-fizike që janë raportuar gjatë historisë, përkatësisht xhin. Upton thekson se qëllimi i inxhinierëve socialë është "të zhvendosin paradigmën në botën perëndimore nga Demokracia dhe Krishterimi në Teknokraci dhe Transhumanizëm". Natyra e kultit të UFO-ve si një fe e rreme / Xhinët dhe një projekt inxhinierik shoqëror

Upton, Charles. The Alien Disclosure Deception: The Metaphysics of Social Engineering. Philmont, NY: Sophia Perennis, 2021. ISBN: 978-1-59731-184-7 (Pbk)

I lindur në San Francisko, Kaliforni në vitin 1948 dhe student i brezit të Beat, Charles Upton është një poet shumë i vlerësuar. Megjithëse Upton është pjesë e kanunit letrar amerikan dhe poezia e tij është studiuar nga studentë dhe kritikë në mbarë botën, trashëgimia e tij më e madhe është proza ​​e tij elokuente. Pas konvertimit në Islam disa dekada më parë, ai frymëzoi dhe udhëhoqi Iniciativën e Besëlidhjeve; Një metafizik, filozof, kritik shoqëror dhe aktivist tradicional i paqes sufi mysliman, ai u shqua si një fener i ndritshëm i aktivizmit të shenjtë.

Upton është një shkrimtar produktiv dhe i thellë; autor i [Doorkeeer of the Heart Portier i Zemrës], në të cilën ai e prezantoi poetin sufi të rëndësishëm Rabia al-Adawiyya në botën perëndimore”; autor i Legends of the End [Legjendat e Fundit], ku ai shqyrton profecitë apokaliptike; [Knowings] Njohuritë, që eksplorojnë metafizikën, kozmologjinë dhe rrugën shpirtërore; dhe është gjithashtu autor i dy duzina librash mbi psikologjinë shpirtërore, duke përfshirë The Science of the Greater Cihad [Shkencën e Xhihadit të Madh].

I ditur dhe i hapur Upton shkroi The Virtues of the Prophet: A Young Muslim’s Guide to the Greater Jihad [Virtytet e Profetit: Udhëzuesi i një të Riu Mysliman në Xhihadin e Madh] dhe Who is the Earth? [Kush është Toka?] Ai është autor i librit How to See God in the Natural World [Si ta shohim Zotin në botën natyrore], si dhe Reflections on Tasawwuf [Reflektime mbi sufizmin], në të cilin ai shqyrton temat sufiste. Ai shkroi gjithashtu Day and Night on the Sufi Path [Dita dhe Nata në Rrugën Sufi], të përshkruar nga disa kritikë si traktatin më të mirë në gjuhën angleze mbi sufizmin, dhe  Dugin against Dugin [Dugin kundër Dugit], një dekonstruksion i aftë i ideologjisë së dëmshme dhe të rrezikshme të filozofit, analistit politik dhe strategut rus Alexander Dugin.

Ndër veprat më të rëndësishme të Upton janë: Sistemi i Antikrishtit: Drejtësia dhe Gënjeshtra në Postmodernizëm dhe Lëvizja e Epokës së Re, Çarje në mur: UFO-të dhe Metafizika Tradicionale, Vektorët e Inicimit të Kundërt, Kursi dhe Fati i Shpirtërores së Përmbysur, dhe më e rëndësishmja, The Alien Disclosure Deception: The Metaphysics of Social Engineering [Mashtrimi i zbulimit të alienëve]: Metafizika e Inxhinierisë Sociale], e cila mbështetet dhe zgjerohet ndjeshëm në këto studime të mëparshme. Megjithëse shpërndarja e librave të Upton është e kufizuar, ndikimi i tyre tejkalon shumë shitjet e tyre. "Mësues i mësuesve, mjeshtër i mjeshtrave dhe intelektual i intelektualëve", shkrimet e Upton-it përvetësohen, studiohen dhe diskutohen nga figurat kryesore letrare të kohës sonë. Librat e tij gjenden në koleksione private të inteligjencës.

Subjekti i këtij rishikimi të librit, Mashtrimi i zbulimit të alienëve, përpiqet t'i përgjigjet dy pyetjeve: 1) Cila është arsyeja e ndryshimit të papritur të mendjes së qeverisë amerikane në lidhje me ekzistencën e UFO-ve? Dhe 2) çfarë janë saktësisht UFO-t? Siç thotë Upton në librin e tij 244 faqesh të shkruae në mënyrë të shkëlqyeshme, ky i ashtuquajtur "zbulim" është pjesë e një projekti afatgjatë të inxhinierisë sociale që mund të gjurmohet në fund të Luftës së Dytë Botërore.

Për sa i përket asaj se çfarë janë saktësisht UFO-t, Upton e gjen përgjigjen në traditën islame; ai thotë se ata janë qenie psiko-fizike që janë raportuar gjatë historisë, përkatësisht xhin. Upton thekson se qëllimi i inxhinierëve socialë është "të zhvendosin paradigmën në botën perëndimore nga Demokracia dhe Krishterimi në Teknokraci dhe Transhumanizëm. Përfundimet e tij nuk bazohen në fantazi, imagjinatë dhe spekulime, por ofrojnë prova të gjera. Ata mbështeten në "historinë, psikologjinë individuale dhe sociale, metafizikën dhe eskatologjinë tradicionale, shkencat fizike dhe fenomenologjinë paranormale".

Si një mysliman sufi, një besimtar dhe një qenie njerëzore, Charles Upton vepron me një ndjenjë detyre: “Unë besoj se në këto kohë jashtëzakonisht të errëta, ne që ende shpresojmë të ruajmë elementet e lirisë dhe dinjitetit tonë njerëzor duhet të jemi aq të ditur. për këto çështje si armiqtë tanë të tmerrshëm.” (fq. 5). Siç paralajmëron Upton, të gjithë njerëzit duhet urgjentisht të familjarizohen me axhendën e klasave sunduese globale dhe veprimet e "ekspertëve" të tyre të punësuar që zbatojnë planet e tyre të liga.

Upton fillimisht shpjegon "natyrën e UFO-ve si një fenomen parësor në bazë të metafizikës, eskatologjisë dhe demonologjisë tradicionale" (f. 6). Ai gjurmon “evolucionin e mitit të UFO-ve si një sistem besimi bashkëkohor, qoftë në formën e një sërë spekulimesh thuajse-shkencore, një feje të rreme, ose të dyja” (f. 2). Së fundi, duke marrë parasysh "natyrën, metodat dhe objektivat e mundshme" të këtij fenomeni, ai "zbulon një pjesë të historisë së aktiviteteve të ndryshme të mashtrimit njerëzor". (fq. 6).

"Pavarësisht nëse UFO-t janë mashtrime, fenomene natyrore të keqkuptuara, objekte të teknologjisë së panjohur njerëzore, shembuj të teknologjisë jashtëtokësore ose manifestime okulte," shkruan Upton, "ka indikacione të qarta që fenomeni po përdoret si bazë e një ose më shumë axhendave të inxhinierisë sociale.” (fq. 8) Sipas Upton, “Ka prova bindëse që shfaqja e UFO-ve dhe banorëve të tyre 'alienë' janë dukuri paranormale." (8) Qeniet në fjalë nuk janë "jashtëtokësorë" apo "alienë", por më tepër anëtarë të grupit të xhinëve, krijesa ndërboteore që jetojnë në katin e shtatë të Zinxhirit të Madh të Qenies (fq. 31).

Ata ishin të njohur për të lashtët si fantazma, demonë, zana, engjëj të rënë, shpirtra dhe "zota" (90). Ndërsa jo të gjithë xhinët janë të këqij sipas Islamit, "ata që organizojnë manifestimet aktuale të UFO-ve", "infektimet" e regjistruara, duke përfshirë rastet më të tmerrshme të rrëmbimit dhe abuzimit, "pothuajse me siguri janë vepër e demonëve (f. 40). lajmëtarë, mjeshtra të kontrollit të mendjes dhe miq të Satanait që aspirojnë të hyjnizohen dhe të adhurohen (f. 232) Për rrjedhojë, fenomeni i UFO-ve është një kult i inicimit të kundërt që e largon atë nga Zoti, Krijuesi (fq. 57-60).

“Mashtrimi i zbulimit të alienëve”, i Charles Upton i afron njerëzit më pranë Zotit dhe i kujton se ata janë pamjet dhe zëvendësuesit e Zotit. Ai siguron mbrojtje kundër mashtruesve të këqij që kërkojnë të zëvendësojnë hyjnoren dhe të paraqesin veten si "zota" dhe "krijues" të njerëzimit përmes akteve të gënjeshtrës, terrorit dhe frikës. Ata që ndjekin një "fe" të rreme dhe egoiste dhe një teologji të tyren në vend të feve monoteiste të reveluara hyjnisht, po përpiqen t'u bëjnë përshtypje njerëzve naivë me arritjet e tyre shkencore të paqëndrueshme dhe kalimtare. Ata premtojnë të ndajnë teknologjinë e tyre, siç është inxhinieria gjenetike, për të çrrënjosur sëmundjen (f. 225). Ata premtojnë të zgjidhin krizën tonë mjedisore (f. 225). Ata pretendojnë se janë këtu për të çuar përpara evolucionin dhe ndërgjegjen njerëzore (f. 225). Ata e paraqesin veten si Shpëtimtari dhe Krishti që do të zgjidhë të gjitha problemet tona, përderisa ne kemi besim në shkencë dhe besojmë në to si krijuesit dhe zotërinjtë tanë. Në vend që të magjepsemi nga këta manipulatorë, duhet t'i shohim se çfarë janë në të vërtetë...

Xhinët duan të na largojnë nga Zoti, në planete të tjera dhe të na kthejnë në trans-njerëz (gjysmë njerëz, gjysmë kompjuter) për të tallur manifestimin e Zotit. Por siç paralajmëron Upton: “Shtëpia jonë e vërtetë është toka, forma jonë e vërtetë është imazhi njerëzor; Surja En-Nas, sureja e fundit e Kur'anit, na paralajmëron kundër sugjerimeve të "pëshpëritësit të poshtër që pëshpërit në zemrat e njerëzve". (fq. 224). Pra, le të strehohemi te Zoti nga Satani ekzorcist dhe të shqyrtojmë këtë vepër mbresëlënëse të një prej shkrimtarëve myslimanë amerikanë më të shkëlqyer të kohës sonë.Burimi : Crescent International
UFO