Bagdadi përpiqet seriozisht të forcojë lidhjet me Iranin

Publikuar në Nën. 19, 2018, 8:40 p.m.

Kryetari i Irakut Barham Saleh tha se vendi i tij po punon shumë për të forcuar marrëdhëniet dhe bashkëpunimin ekonomik me Republikën Islamike të Iranit.

"Lidhjet historike dhe thellësisht të rrënjosura kulturore dhe shoqërore po lidhin Irakun dhe Iranin," shkroi Saleh në faqen e tij të Twitter të dielën.

"Ne po punojmë shumë për të forcuar marrëdhëniet dhe bashkëpunimin ekonomik të të dy vendeve," shtoi presidenti irakian.

Saleh vuri në dukje se Iraku do të jetë i rëndësishëm në krijimin e një organizate rajonale të bazuar në respektin e sovranitetit kombëtar dhe  çështjen ekonomike.Burimi : IRNA