Shirazi organizon takimin e ISESCO-s

Publikuar në Nën. 7, 2018, 6:23 p.m.

Takimi i Organizatës Islamike për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (ISESCO) është planifikuar të mbahet në Qendrën Islamike të Shkencës Botërore të  (ISC) në Shiraz më 11-12 nëntor 2018.

Takimi do të mbahet me pjesëmarrjen e Ministrit të Shkencës, Kërkimit dhe Teknologjisë dhe Ministrit të Arsimit.

ISESCO u themelua nga Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) në maj të vitit 1979. Me 52 shtete anëtare, ISESCO është një nga organizatat më të mëdha ndërkombëtare islame dhe eksperte në fushat e arsimit, shkencës dhe kulturës.

Organizata ka hapur deri tani dy zyra rajonale në Teheran dhe Sharxhah.

Ngjarja do të organizohet nga komisioni kombëtar i ISESCO-s në Iran, zyra rajonale në Teheran dhe ISC.

Paraqitja e arritjeve shkencore të Iranit gjatë 20 viteve të fundit për të ndikuar në komunitetin ndërkombëtar dhe për të krijuar lidhje me ekspertët botërorë dhe shkencëtarët janë ndër përparësitë e mbajtjes së takimit të ISESCO.Burimi : IRNA