Nxënësit e shkollave të Dagestanit fitojnë kontekstin e aritmetikës

Publikuar në Nën. 6, 2018, 1:43 a.m.

Turneu rajonal i aritmetikës u mbajt në Soçi nga 27 deri në 28 tetor. Konkursi u ndoq jo vetëm nga fëmijët nga qytete të ndryshme të Rusisë, por edhe nga vende të tjera.

Pjesëmarrësit e turneut garuan në aftësinë për të punuar shpejt dhe në mënyrë korrekte në llogaritë e sorobanit (abacus), kryerjen e operacioneve aritmetike, zgjidhjen e shembujve mendorë.

Ekipi i Dagestanit ishte gjithashtu midis pjesëmarrësve – nxënës të "Qendrës për Zhvillimin e Inteligjencës" Pifagorka-Makhachkala ".

Në ekip fituan tre nxënës. Të gjithë morën medalje - secili në kategorinë e vet.

Islam Abakarov - "Rezultati mendor në moshën 8-9 vjeçare. Vendi parë.

Ashura Ibragimova - "Rezultati mendor në moshën 6-7 vjeç" .Vendi i parë.

Amina Murtazalieva - "Në llogaritë, në moshën 6-7 vjeçare" –Vendi i parë.