Presidenti rus: "Lufta kundër terrorizmit në Siri është një përparësi"

Publikuar në Tet. 17, 2018, 10:05 p.m.

Kryetari rus, Vladimir Putin ka pohuar se lufta kundër terrorizmit ndërkombëtar, përfshirë Sirinë, është një përparësi absolute.

Komentet e Putinit erdhën gjatë një ceremonie për marrjen e kredencialeve nga 23 ambasadorë të rinj në Moskë të enjten.

Ai vuri në dukje se Moska po punon në zgjidhjen e krizës në Siri në një mënyrë që siguron sovranitetin, pavarësinë dhe integritetin territorial.

Putin shpresonte se procesi i rindërtimit në Siri do të jetë një detyrë e përbashkët për bashkësinë ndërkombëtare.

Ai vuri në dukje se çështjet në lidhje me rimëkëmbjen e ekonomisë dhe infrastrukturës siriane dhe kthimin e miliona personave të zhvendosur në atdheun e tyre, e cila do të zvogëlojë barrën e migrimit në shumë vende evropiane, tani janë në axhendë.  Burimi : SANA