Spanja anulon shitjen e armëve për Arabinë Saudite

Publikuar në Tet. 4, 2018, 8:15 a.m.

Spanja thotë se ka anuluar shitjen e 400 bombave lazer-për Arabinë Saudite mes frikës se armët mund të përdoren në luftimet e koalicionit arab  në Jemen.

Marrëveshja fillimisht u nënshkrua në vitin 2015 në bazë të ish-qeverisë konservatore të Spanjës, por administrate e re e qendrës së majtë planifikon të kthejë 9.2 milionë euro (10.6 milionë dollarë) të paguara  tashmë nga sauditët, raportoj të marten Radio Cadena SER.

Një zëdhënëse e Ministrisë së Mbrojtjes e cila nuk ishte e autorizuar të identifikohej nga mediat e konfirmoi raportin, por nuk pranoi të elaboronte.

Grupet e të drejtave kanë kritikuar koalicionin e sulmet ajrore dhe sulme të tjera në Jemen për vrasjen e civilëve, duke përfshirë edhe fëmijët.

Ambasada Saudite në Madrid nuk iu përgjigj pyetjeve me e-mail.Burimi : APL