Miliona muslimanë përkujtojnë Ashuren

Publikuar në Shta. 26, 2018, 3:22 p.m.

Irani në mbarë vendin së bashku me myslimanët shiitë dhe të tjerët në pjesë të ndryshme të botës mbajnë të enjten procesion zie për të shënuar ditën e Ashures, e cila është kulmi i ritualeve të zisë gjatë muajit hënor të Muharremit.

Ashura përkujton martirizimin e Imam Hysejnit (a.s.)  në shekullin e 7-të , nipit të Pejgamberit,  Muhammedit (a.s).

Me zemra të pikëlluara, besimtarët dalin me miliona në Iran dhe vende të tjera të botës në ditën e Ashures për të përkujtuar përvjetorin e martirizimit të Imam Huseinit (a.s.).

Muslimanët në mbarë botën mbajnë rituale zie gjatë muajit Muharrem në kalendarin hënor në përkujtimin e vuajtjeve të vendosura mbi ikonën fetare, familjen e tij dhe shokët e tij, nga tirani i kohës Jezid I, kalifi i Umajjadëve,   në shekullin e shtatë.Burimi : IQNA