Dorëshkrime të rralla të Kur'anit ekspozohen në Itali

Publikuar në Korrik 8, 2018, 7:45 p.m.

Një koleksion i dorëshkrimeve të rralla historike është eskspozuar në një bibliotekë në qytetin italian të Firences.

Koleksioni përfshin rreth 11,000 vepra të shkruara me dorë në periudha të ndryshme.

Midis tyre janë 100 kopje të dorëshkrimeve të Kur'anit të Shenjtë, sipas Al-Jazeera.

Muhammed el-Issa, Sekretari i Përgjithshëm i Lidhjes Botërore Muslimane, kohët e fundit udhëtoi në bibliotekë.

Ai vizitoi koleksione Kur'anore, libra  dhe dokumentet e tjera historike gjatë një udhëtimi në Firencë.Burimi : IQNA