Qendra Kulturore Iraniane zhvilloi Garën e Kur'anit në Damask

Publikuar në Qershor 10, 2018, 2:45 p.m.

Një garë në këndimin e Kur'anit dhe mësimit përmendësh të tërë Kur'anit u organizua nga Qendra Kulturore Iraniane në Damask, Siri, në bashkëpunim me Ministrinë e Fakfit të Sirisë. 

Sipas faqes të internetit të Kulturës dhe Marrëdhënieve Organizatës Islamike (ICRO), kjo garë ishte edicioni i dytë i garave të mbajtura  në Xhaminë Yalbogha në kryeqytet, në Damask.

Abulfadhl Salehinija, atasheu kulturor iranian në Damask, tha në një fjalim në ceremoninë e mbylljes së Garave Kur’anore  se Irani kërkon për të shpërndarë dhe për të promovuar shkencat Kur'anore dhe parimet në rajon.

Ai vuri në dukje se qendra ka në plan që çdo vit ta mbajë ngjarjen Kur'anore në Siri.

Muhammed Anas Al-Dawamanah, kreu i  Institutit të Hivzit "Al-Asad" në Siri dhe Raf'at Por Daiba, këshilltar i Ministrit të Fakvefe të Sirisë dhe Çështjeve Kur'anore dhe kreu i këshillit të garave ishin folës të tjerë në mbylljen  e ceremoniesë.

Programi vazhdoi me këndimin e Kur'anit nga Muhammed Ali Hamduw nga Halabi, i cili fitoi gradën e lartë në kategorinë këndimit të Kur’anit.

Gjithashtu, Hassan Barakat, fituesi i parë në Garat Kur'anore Ndërkombëtare në Teheran, prezantoi një pjesë të ligjëratës së tij.

Fituesit e tri çmimeve më të larta në dy kategoritë e Garave Kur’anore u dhanë në fund të ceremonisë.Burimi : IQNA