Forcat irakiane arrestojnë mbi 20 anëtarë të Daesh-it në Ninive

Publikuar në Prill 15, 2018, 3:56 p.m.

Shërbimet e sigurimit kanë arrestuar më shumë se njëzet anëtarë të Daesh-it (ISIS-it) në disa operacione në provincën e Ninive, ndërsa armët dhe eksplozivët e tyre u konfiskuan, thanë burimet e sigurisë të shtunën.

Kap. Amir Wathek, nga policia e Ninevës, tha, "trupat e sigurisë arrestuan tetë të vetë-deklaruar anëtarë të Shtetit Islamik, që posedonin granata dore në Makhmur, në juglindje të Mosulit".

"Trupat kordonin nga zona, ku militantët u fshehën dhe pushtuan shtëpitë e tyre, pastaj i çuan në selinë e Komandës së Operacioneve të Ninevisë për hetime."

Të gjitha granatat e dorës, në posedim të tyre, u konfiskuan.

Në lidhje me këtë, Kolonel Khodier Saleh, nga Policia Federale, tha se "shërbimet e sigurisë pushtuan, arrestuan një bazë të ISIS-it, e përbërë nga 15 anëtarë, të cikët po planifikonin të sulmojnë trupat e vendosura në Mosulin perëndimor".

"Anëtarët e bazës, kishin armë. Të gjithë u arrestuan brenda një tuneli, "shtoi ai.Burimi : Iraqi News