Egjipti do ta hapë vend-kalimin Rafah për tri ditë

Publikuar në Prill 15, 2018, 3:44 p.m.

Ambasada Palestineze në Kajro njoftoi se autoritetet egjiptiane kanë vendosur të hapin vend-kalimin  Rafah për tri ditë duke filluar të enjten në të dy drejtimet.

Ambasada tha se ata u njoftuan nga autoritetet egjiptiane për vendimin për të hapur vend-kalimin e Rafahut për të lejuar lëvizjen e palestinezëve brenda dhe jashtë Rripit të rrethuar të Gazës.

Ndërsa kufiri egjiptian ka mbetur e vetmja derë  kryesore për banorët e Gazës në botën e jashtme, autoritetet egjiptiane kanë mbyllur lëvizjen jashtë kufirit.

Viti 2017 ishte më i keqi për kalimin e Rafah, pasi u hap për vetëm 35 ditë me gati 35,000 raste humanitare të regjistruara në Ministrinë e Brendshme duke pritur që të lejohej të udhëtonin.

Kalimi i Rafah dhe kalimet e tjera në Gaza u janë dorëzuar qeverisë së Autoritetit Palestinez pas marrëveshjes së pajtimitBurimi : Palestine Information