Prania e Iranit në rajon nuk ka të bëjë me SHBA-në dhe Europën

Publikuar në Mars 11, 2018, 11:37 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Imam Hamanei i cili foli me rastin e Ditës së Grave, i vlerësoi çështjet e rendit të ditës.

Në përvjetorin e lindjes së Hz. Fatimes, mijëra vajtues të Ehlibejtit (s.a) u takuan sot në orët e mengjesit me udhëheqësin e Revolucionit Islamik, Imam Hamanein.

Udhëheqësi i Revolucionit i cili foli me rastin e Ditës së Gruas, duke i’u referuar femrës në logjiken e Islamit, tha se ato kanë një model dhe kornizë të përsosur në Islam.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik vazhdoi duke thënë kështu: Një grua muslimane ka besim dhe dëlirësi. Gratë muslimane që luajnë një rol të rëndësishëm në edukimin njerëzor po ndikojnë për të mirë në shoqëri. Përveç kësaj, gratë që janë kontribuesit më të mëdhenj të zhvillimit shkencorë dhe shpirtërorë formojnë bazën e familjes.

Përveç kësaj, Udhëheqësi i Revolucionit shtoi: “Përkundrazi, në histori (lidhur me gratë) është zhvilluar gjithmonë një model i devijuar. Modeli i devijuar në botën e sotme është modeli i gruas perëndimore. Karakteristikat e tyre janë të kundërta me karakteristikat e grave myslimane që kam përmendur.

Duke kritikuar në mënyrë të ashpër projektin e "Barazisë Gjinore" të kryer nga perëndimorët, Udhëheqësi i Revolucionit deklaroi se në dukje këto përbëhen nga fjalë boshe dhe nuk e reflektonin të vërtetën.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik tha se pavarësisht nga komplotet e ndryshme kundër Iranit për 40 vjet, përparimi është bërë falë mbështetjes së dhënë nga Zoti, dhe u shpreh: “Armiqtë iranian u mblodhën së bashku në dhomat e mendimit disa muaj më parë dhe hartuan një plan plan për të përmbysur në mars rregullin Islamik. Por, ju e patë se si populli ynë reagoi ndaj tyre në muajin janar dhe shkurt. Kombi iranian është gjithmonë i përgatitur për të gjitha llojet e sulmeve.”

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, i cili reagoi ndaj pretendimeve të autoriteteve perëndimore për praninë e Iranit në rajon, deklaroi: “A duhet të marrim leje nga SHBA-të për praninë tonë në rajon, ndërsa ato e vazhdojnë sundimin e tyre në çdo vend në mënyrë të shëmtuar dhe ngrehin dyshime rreth Iranit? A duhet të flasim lidhur me këtë me shtetet në rajon apo me ju? Ne do të flasim me ju atëherë kur duam të jemi në Amerikë!”

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik i cili reagon ndaj disa zyrtarëve perëndimorë që pohojnë se Irani duhet të fillojë negociatat me Teheranin lidhur me praninë e tij në rajon, tha: “Çfarë ju intereson juve kjo çështje? A na përket ky rajon neve apo juve? Çfarë po bën në territorin tonë? Ne jemi së bashku me popujt e rajonit, do të vazhdojmë të ecim përpara me vendosmëri dhe këmbëngulje. Të gjithë qytetarët duhet të dinë problemet e tilla politike.”Burimi : Welayet News