Kryeminstri i Kosovës mburret me Rita Orën, Nënën Terezë dhe distancohet nga identifikimi me fe

Publikuar në Mars 11, 2018, 11:35 p.m.

“ Ne jemi popull i Nënë Terezës, Skënderbeut, Rita Orës, Dua Lipës ” ka thënë Haradinaj.

Në emisionin e njohur të BBC “Hard Talk” Ramush Haradinaj është pyetur nga gazetari Stephen Sackur nëse Kosova përballet me paragjykime nga vendet e Bashkimit Europian, për faktin se shumica e popullsisë i takon besimit islam.

Haradinaj ka dhënë një përgjigje të vendosur duke thënë “jo”.

“Ata europianët e dinë se kush jemi. Ne jemi popull i Nënë Terezës, Skënderbeut, Rita Orës, Dua Lipës” ka thënë Haradinaj.

BBC, kreun e Qeverisë së Kosovës e ka përballur me temën e radikalizmit dhe kosovarët që në zonat e konfliktit kanë shkuar në numër të madh. Haradinaj ka theksuar se për shqiptarët nuk është primar identifikimi me fenë, por me kombin.