Nuk ka dallim midis shiitëve, sunitëve për terroristët e ndihmuar nga SHBA

Publikuar në Shk. 3, 2018, 12:20 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik shprehu trishtim të thellë për vdekjen e njerëzve të pafajshëm në sulmet e fundit terroriste në Afganistan.

Duke folur në një seancë fetare të martën, Ajetullah  Sejjid Ali Hamenei dënoi  Uashingtonin për mbështetjen e grupit terrorist Daesh dhe tha se arsyeja pse SHBA ka ndihmuar elementët e Deash-it të shkojë në Afganistan është për vendin arrogant të justifikojë praninë e tij të vazhdueshme në rajon dhe për të krijuar siguri për regjimin sionist të Izraelit.

Duart që e krijuan Daesh-in dhe e përdornin atë si një mjet për shtypjen dhe kryerjen e krimeve kundër popullit të Sirisë dhe Irakut, sot, pas humbjeve në ato vende, po kërkojnë të lëvizin Daesh-in në Afganistan dhe masakrat e fundit atje janë në të vërtetë fillimi i komploteve, tha Udhëheqësi.

"Për terroristët e mbështetur nga SHBA, nuk ka dallim midis  muslimanëve Shia dhe Sunni dhe ata i kanë në shënjestër popullsinë civile, duke përfshirë  muslimanët Shia dhe Sunni," tha Ajetullah Hamenei.

Amerikanët, të cilët vetë janë faktori kryesor pas pasigurisë në Afganistan tani po krijojnë edhe më shumë pasiguri në vend për të justifikuar praninë e tyre dhe për të çuar përpara agjendën e tyre politike dhe ekonomike në rajon, shtoi Udhëheqësi.

Në javët e fundit, sulmet vetëvrasëse nga grupet terroriste si Daesh-i janë shtuar në Afganistan.

Dhjetëra njerëz të pafajshëm janë vrarë dhe qindra të tjerë janë plagosur  nga sulmet terroriste. Burimi : IQNA