Arabia Saudite vazhdon të bombardojë Sana'an e Jemenit pavarësisht thirrjeve për armëpushim humanitar

Publikuar në Dhj. 8, 2017, 12:04 a.m.

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka theksuar se pavarësisht thirrjeve për një armëpushim humanitar në Jemen, Arabia Saudite vazhdon të bombardojë kryeqytetin Sana'a.

"Sulmet ajrore kanë vazhduar derisa lufta tokësore dhe granatimet janë zvogëluar", tha të martën zëdhënësi i OKB-së, Stephane Dujarric.

Ai shtoi se Arabia Saudite kishte bombarduar kryeqytetin mbi 25 herë në më pak se 24 orë, duke shtuar se disa nga sulmet kishin goditur afër kompleksit të OKB-së në qytet.

Dujarric shtoi se furnizimet e ushqimit të OKB në Jemen po mbaronin dhe se shtatë anije që mbanin kërkesa për ushqim janë bllokuar nga koalicioni i udhëhequr nga Sauditët për të hyrë në portet Hudaydah dhe Salif.

Ndërkohë, Këshilli i Sigurimit i OKB-së theksoi gjithashtu se situata humanitare në vend ishte "e tmerrshme" dhe se vendi "qëndron në prag të urisë katastrofike".

Pika e sulmeve ajrore duket të jetë e lidhur me vdekjen e ish presidentit të Jemenit, Ali Abdullah Saleh, u vra të hënën, ndërsa përpiqej të shpëtojë nga Sana'a në provincën Ma'arab. Kjo erdhi menjëherë pas shpërthimit të radhëve me lëvizjen Husi  ‘Ansarullah’ në favor të koalicionit ushtarak të udhëhequr nga Sauditëte, i cili ka goditur Jemenin për të instaluar ish-qeverinë e tij me aleatët.

Më shumë se 12,000 njerëz janë vrarë që nga fillimi i fushatës vdekjeprurëse të Arabisë Saudite kundër Jemenit në mars të vitit 2015. Pjesa më e madhe e infrastrukturës së vendit të gadishullit arab, duke përfshirë spitalet, shkollat ​​dhe fabrikat, janë reduktuar për shkak të luftës.  OKB-ja ka theksuar se pavarësisht thirrjeve për një armëpushim humanitar në Jemen, Arabia Saudite vazhdon të bombardojë kryeqytetin e Jemenit Sana'a.

"Sulmet ajrore kanë vazhduar derisa lufta tokësore dhe granatimet janë zvogëluar", tha të martën zëdhënësi i OKB-së, Stephane Dujarric.

Ai shtoi se Arabia Saudite kishte bombarduar kryeqytetin mbi 25 herë në më pak se 24 orë, duke shtuar se disa nga sulmet kishin goditur afër kompleksit të OKB-së në qytet.

Dujarric shtoi se furnizimet e ushqimit të OKB në Jemen po mbaronin dhe se shtatë anije që mbanin kërkesa për ushqim janë bllokuar nga koalicioni i udhëhequr nga Sauditi për të hyrë në portet Hudaydah dhe Salif.

Ndërkohë, Këshilli i Sigurimit i OKB-së theksoi gjithashtu se situata humanitare në vend ishte "e tmerrshme" dhe se vendi "qëndron në prag të urisë katastrofike".

Pika e sulmeve ajrore duket të jetë e lidhur me vdekjen e ish presidentit të Jemenit, Ali Abdullah Saleh, u vra të hënën, ndërsa përpiqej të shpëtojë nga Sana'a në provincën Ma'arab. Kjo erdhi menjëherë pas shpërthimit të radhëve me lëvizjen Houthi Ansarullah në favor të koalicionit ushtarak të udhëhequr nga Saudite, i cili ka goditur Jemenin për të instaluar ish-qeverinë e tij me aleatët.

Më shumë se 12,000 njerëz janë vrarë që nga fillimi i fushatës vdekjeprurëse të Arabisë Saudite kundër Jemenit në mars të vitit 2015. Pjesa më e madhe e infrastrukturës së vendit të gadishullit arab, duke përfshirë spitalet, shkollat ​​dhe fabrikat, janë reduktuar për shkak të luftës.Burimi : Press TV