Qerbelaja organizon Konferencën Ndërkombëtare ‘Jeta e Pejgamberit’ (a.s.)

Publikuar në Nën. 11, 2017, 6:31 a.m.

Një konferencë ndërkombëtare për Jetën e Pejgamberit  të Shenjtë (a.s.) është planifikuar të mbahet në qytetin e shenjtë të Irakut, në Qerbela.

Sipas faqes së al-Kafeel, Dar al-Rasul al-Azam, në bashkëpunim me Al-Amid International Center for Research, do të organizojë aktivitetin me titull "Jeta e Pejgamberit, Ligji Hyjnor nga Pikëpamja Njerëzore".

Konferenca do zhvillohet në muajin gusht 2018 si pjesë e ngjarjeve shkencore të mbajtura në bashkëpunim me Astanin (kujdestarinë) e Xhamisë së Shenjtë të Hazrati Abbasit (a.s.).

Ajo ka për qëllim nxitjen e hulumtimit mbi Jetën e Pejgamberit të Shenjtë (a.s.).

Studiuesit dhe studiuesit mund të dorëzojnë një abstrakt të kumtesave të tyre mbi temat e konferencës në daralrasul@alameedcenter.iq deri më 15 janar 2018.

Temat përfshijnë  Jeta e Pejgamberit në fjalët e Ahl-ul-Baejtit (a.s.), Jeta e Pejgamberit në librat letrar, Jeta e Pejgamberit në librat e historisë, Jeta e Pejgamberit në Udhëzimet Kur'anore dhe Jeta e Pejgamberit në studimet e orientalistëve.

Kumtesat duhet të shkruhen në gjuhën arabe  ose në anglisht.Burimi : IQNA