Shirazi organizon Forumin Kur'anor të Rinisë Botërore Muslimane

Publikuar në Nën. 3, 2017, 1 a.m.

Një Forum Kur’anor për Rininë e Botës Muslimane filloi të hënën në qytetin jugor iranian të Shirazit.

Sipas Agjencisë së Lajmeve IRNA,  rreth 700  këndues të të rinj të Kur'anit dhe hafiz të Kur’anit nga Irani dhe vende të tjera po marrin pjesë në këtë eveniment.

Duke folur në ceremoninë e hapjes, Heidar Ali Kamyab Kalantari, sekretar i programeve ndërkombëtare në lidhje me rininë muslimane (OIC) 2017, e përshkroi  pjesëmarrjen e të rinjve nga Irani dhe vende të tjera dhe praninë e myftiut të madh të Turqisë si një mundësi për promovimin e kulturës së paqes dhe miqësinë.

Ceremonia e hapjes u mbajt në mauzoleun e Shah Cheragh.

Ai më tej tha se forumi tre-ditor ka për qëllim nxitjen e dialogut kulturor nga të rinjtë të Botës Muslimane.

Shirazi u zgjodh si kryeqyteti i rinisë muslimane  OIC 2017 në një takim të ministrave të OIC në Stamboll të Turqisë, në vitin 2016.

Qyteti organizon programe të ndryshme kulturore, artistike, sportive, fetare dhe Kur'anore gjatë vitit 2017.

 Burimi : IQNA