Ushtria siriane përparon në jug të Al-Mayadin, hyn në qytetin e ri

Publikuar në Tet. 30, 2017, 1:16 a.m.

Ushtria Arabe Siriane (SAA) rifilloi operacionet e saj në teren rreth Al-Mayadin, të dielën, pasi mori një pushim të shkurtër për t'u përqëndruar në kryeqytetin e provincës.

Udhëhequr nga Divizioni i 4-të i Mekanizuar dhe Gardës Republikane, Ushtria Siriane ka avancuar në jug të Al-Mayadinit drejt qytetit të vogël të Kuriyah.

Jo shumë kohë pas nisjes së këtij sulmi, Ushtria Siriane çliroi shumicën e qytetit Kuriyah, duke lënë vetëm një pjesë të vogël të qytetit ende nën pushtimin e ISIS-it.

Sipas një burimi në terren, Ushtria Siriane ka vrarë mbi 20 terroristë të ISIS-it dhe shkatërroi pesë automjete deri më tani për të çliruar disa zona në-dhe-rreth Al-Kuriyah.

Objektivi kryesor i Ushtrisë Siriane tani është të arrijë në qytetin e afërt të Al-Asharaha, i cili është një kështjellë e ISIS-it që posedon një qendër të madhe komandimi dhe kontrolli.Burimi : AMN