A jeni me neve apo me Katarin?

Publikuar në Qershor 16, 2017, 3:46 a.m.

Mbreti saudit Selman ka dhënë ultimatum kryeministrit pakistanez për shkak të Katarit. Në përpjekjen për ta kushtëzuar Navaz Sherifin që të merr anën e saj, monarku saudit ka shtruar pyetje Islamabadit zyrtar:” A jeni me neve apo me Katarin”, ka publikuar gazeta pakistaneze Express Tribune. Mbreti e ka shtruar këtë pyetje gjatë takimit të liderëve në Xhide të hënën, si pjesë e përpjekjeve që të gjendet zgjidhja diplomatike për krizën e Katarit:” Pakistani iu është përgjigjur Arabisë Saudite se nuk do të merr anë në krizën diplomatike në Lindjen e Afërt pas së cilës Riadi e ka pyetur Islamabadin” a jeni me neve apo me Katarin”, theksoi gazeta pakistaneze.

Duke u thirrur në zyrtarin e lartë qeveritar i cili ishte i njoftuar me bisedimet në Xhide, Express Tribunali cek se Pakistani nuk do të merr anën e cilido aktor në ngjarjet të cilët krijojnë përçarje në botën myslimane.

“Pa marr parasysh në këtë, për të qetësuar Arabinë Saudite, Pakistani ka ofruar që të shfrytëzoj ndikimin e tij në Katar për të qetësuar situatën. Për këtë arsye kryeministri pakistanez Navaz Sherif do të vizitojë së shpejti Kuvajtin, Katarin dhe Turqinë”, shkruan gazeta pakistaneze Express Tribunal.

Zyrtari tjetër i njoftuar me zhvillimin e ngjarjeve aktuale në Gjirin Persik ka sqaruar se Pakistani vetëm do të plotësojë përpjekjet e Kuvajtit për të qetësuar krizën në botën arabe, në vend se të luajë rolin e ndërmjetësuesit direkt në mes Katarit dhe vendeve tjera të Gjirit. Zyrtari pakistanez ka thënë se Pakistani në këtë fazë  nuk do të ndërmjetësojë direkt në mes Katarit dhe Arabisë Saudite.Burimi : islambosna.ba