Policia spanjolle arrestoi një person në përpjekje për t’u bashkuar me ISIS-in në Siri

Publikuar në Dhj. 11, 2016, 10:55 p.m.

Policia spanjolle arrestoi një burrë në aeroportin Barajas të Madridit të dielën që ishte përpjekur për t'u bashkuar me grupin terrorist ISIS në Siri, të shkatërruar nga lufta.

Ministria e Brendshme e Spanjës tha se i dyshuari u arrestua nga autoritetet në Jordani, ku ai u përpjekur për të kaluar në Siri, dhe më pas i është dorëzuar Gardës Civile të Spanjës për arrestim.

I dyshuari është shtetas spanjoll me origjinë palestineze që jeton në Gran Canaria në  Arqipelagun e Ujëdhesave Canari.

I dyshuari ka qenë nën mbikqyrje të policisë që nga viti 2014, kur policia zbuloi se ai ishte "në procesin e terroristit të radikalizuar" pasi  ishte frymëzuar me "propagandë nga grupi terrorist ISIS  i cili e kishte çuar, ndihmuar për të udhëtuar dhe për t'u bashkuar me rradhët e tyre." 

Sipas policisë  spanjolle, i dyshuari  kishte provuar  për të hyrë në Siri përmes Turqisë në muajin korrik, kur autoritetet turke e kapën atë dhe e dërguan atë përsëri në Spanjë. Ai pastaj e kishte planifikuar për të bërë një përpjekje të dytë për të arritur  në Siri duke udhëtuar në Jordan në fillim të këtij muaji.

Policia spanjolle ka arrestuar 164 persona të dyshuar për formimin e një pjese të grupit terrorist ISIS që nga viti 2015.Burimi : AP