Amerikanja muslimane konkuron në Olimpiadë me shami

  • Atletja e parë amerikane muslimane, që merrë pjesë në Olimpiadë me shami
Publikuar në Shk. 10, 2016, 1 a.m.

Ibtihaxh Muhammed është atletja e parë amerikane që merrë pjesë në Olimpiadë me shami. .

Muslimanja 30-të vjeçare është atletja e parë  amerikane me shami që merrë në garat e Olimpiadës - 2016, njofton Huffington Post.

Ajo e fitoi medaljen e bronxit në Kampionatin Botëror të Grave Sabre të shtunën që të kualifikohet për të përfaqësuar ekipin amerikan  në Rio, Brazil.  

Kur shumica e njerëzve e shohin fotografinë  e një  sportiste olimpike, ata ndoshta nuk e imagjinoni një person si unë. Për fat të mirë, unë nuk jam si shumë njerëz, shpjegon ajo. Unë gjithmonë kam besuar se me punë, përkushtim dhe këmbëngulje, unë mund të eci një ditë me shokët e ekipit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në historinë olimpike.   

Dua të konkurrojë në Lojërat Olimpike për Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të provuar se kjo nuk duhet të pengojë askënd që të arrijnë qëllimet e tyre –racore, fetare apo gjinore. Unë dua të marrë  një shembull se çdo gjë është e mundur me këmbëngulje.

Lojrat Olimpike – 2016  ose Jogos de Olímpicos Verao de 2016 në portugalisht, do të mbahet nga data  5 gusht deri më 21 gusht 2016.