Dokumentar mbi Jezusin në Kur’an

  • None
Publikuar në Nën. 30, 2015, 1 a.m.

Kanali satelitor  The Arte Fanko-Gjerman ka planifikuar  për të transmetuar një seri me titull Jezusi në Kur’an.

Dokumentari është prodhuar me pjesëmarrjen e 26 ekspertëve fetarë, duke përfshirë edhe disa muslimanë, njofton faqja e internetit the histoire- pour-tous website.

Shtatë episode të dokumentarit do të transmetohet më vonë, në muajt nëntor dhe dhjetor.

Dokumentari  paraqet statusin sublim të Jezu Krishtit apo Hazreti Isait (a.s.) dhe nënën e tij, Hz.  Merjemen apo Maria (a.s.) sipas Librit të Shejtë të Islamit, Kur’an.

Dokumentari  veçanërisht paraqet ajetet 157 dhe 158 të sures el-Nisa të Kur'anit të Shenjtë në lidhje me Isain (a.s.) dhe Merjemen  (a.s.).

Me qendër në Strasburg, Francë, The Arte është një rrjet televiziv satelitor aktiviteti kryesor i të cilit është në fushën e artit dhe kulturës.Burimi : IQNA News