Aktorja gjermane Ava Celik: Kjo shami më solli qetësi

  • None
Publikuar në Nën. 12, 2015, 1 a.m.

Duke luajtur rolin e një studente muslimane  në filmin e saj të fundit, një aktore e re gjermane ka zbuluar se ajo ndjeu një qetësi të çuditshme, kur ajo e veshi shaminë për herë të parë, pavarësisht që populli e shikonte ate. 

Kur e  kam vënë shaminë  dhe pashë fytyrën time të pastër, kam pasur fillimisht një ndjenjë të çuditshme, e citon gazeta gjermane Bild atë të ketë thënë.

Ajo mund të ketë qenë për shkak të përgatitjes për rolin tim, sepse kur kam veshur kostumin, unë shkova në këmbë menjëherë dhe kisha një qetësi të pazakontë. Në rrugë përsëri, unë pashë se ktheheshin dhe më shikonin mua, për dy ose tre herë .

Por, unë nuk mund vërtetë të interpretojë shikimet,  shtoi ajo.

Unë kam lindur në Berlin dhe nuk e përjetoj personalisht përjashtimin. Termi është sigurisht larg natyrës interpretuese dhe kështu që unë mendoj se toleranca është gjithmonë diçka individuale, tha Ava Çelik.

Vetëm vullneti i mirë nuk është i mjaftueshëm, por unë mendoj se në qoftë se të dyja palët e kanë atë, kjo është një fillim i mirë.

Ava Çelik, një aktore e re gjermane, 25-vjeçare, është duke luajtur rolin e Sevda-së, një muslimane, nxënëse e shkollës së mesme në Berlin e cila mban  një shami në film, film i cili është prodhuar nga kanali Gjerman Zyrtare Televiziv, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF).

Ajo luan rolin e një muslimane inteligjente e cila ka një sjellje liberale, me prindërit jo-fetarë. Kjo vajzë zgjodhi vullnetarisht shok të jetës një besimtar  të devotshëm të Islamit.

Gjermania ka popullsinë e dytë më të madhe muslimane në Evropë, pas Francës, dhe feja Islame është feja e tretë në Gjermani pas të krishterëve protestantë dhe të krishterëve katolikë.

Gjermania ka në mes 3.8 dhe 4.3 milion muslimanë, duke e bërë rreth pesë për qind e totalit të popullsisë prej 82 milion banorësh, sipas studimeve të qeverisë.