Filloi turizmi hallall në Japoni

  • None
Publikuar në Korrik 19, 2014, mesnatë

Dhoma për namaz (lutje), shami të punuara nga mëndafshi vendor  dhe mish hallall, i vërtetuar, janë duke u shfaqur në Japoni, kështu bosët e turizmit po zgjohen pas kërkesave të udhëtarët, turistëve, myslimanë.


     Për një vend kryesisht homogjen me vetëm rreth 100.000 muslimanë, praktikues të Islamit, kjo do të thotë  me ja mësyuar rrugës, me sa duket e panjohur, por një treg në rritje, i cili do të dyfishohet për nga numri i vizitorëve të huaj në vitin 2020, njoftoi agjencia AFP.

 

    Udhëtarët myslimanë ende nuk ndjehen rehat këtu, tha Ibrahim Haxhi Ahmad Bedavi, kreu i kompanisë së ushqimit Brahim në Malajzi , për agjencinë AFP, në një seminar, në kohën e fundit, rreth turizmit hallall në Tokio. Qeveria duket se e kanë kuptuar këtë.


    Vitin e kaluar, seminare si ky janë mbajtur në 20 rajone të ndryshme në Japoni, ku ishin të ftuar hotelierë dhe pronarë të restoranteve për të mësuar se si të kujdesën për muslimanët.