Arratisja nga SHBA dhe kolonia sioniste ka filluar

nga Khadijah Ali | Publikuar në Qershor 19, 2022, mesnatë

Ky nuk është spekulim. Shumë intelektualë kryesorë sionistë filluan të ngrenë pyetje në lidhje me mbijetesën e regjimeve të tyre. Çështja e mallkimit 80-vjeçar nuk është kurrë në mendjen e tyre [për faktin se asnjë shtet hebraik në histori nuk ka jetuar më shumë se 80 vjet; Medya Şafak]. Mosbesimi për të ardhmen nuk mund të jetë një provë më e qartë e lojës se kjo.

Edhe pse shteti parazitar racist pretendon se është shtëpia e popullit hebre, shumica e hebrenjve preferojnë të jetojnë jashtë kësaj strukture. Edhe ata që bien në grackën e propagandës për "aliyah" (imigrimin) në shtetin kolonial kolonial sionist nuk janë më aq të sigurt për të ardhmen e tyre.

Ky nuk është spekulim. Shumë intelektualë kryesorë sionistë filluan të ngrenë pyetje në lidhje me mbijetesën e regjimeve të tyre. Çështja e mallkimit 80-vjeçar nuk është kurrë në mendjen e tyre [për faktin se asnjë shtet hebraik në histori nuk ka jetuar më shumë se 80 vjet; Medya Şafak]. Mosbesimi për të ardhmen nuk mund të jetë një provë më e qartë e lojës se kjo.

Shumica e izraelitëve kërkojnë një pasaportë të dytë për të shpëtuar kur situata bëhet e vështirë. Dhe kjo do të ndodhë. Kështu, pavarësisht përpjekjeve skandaloze për ryshfet, pak nga më shumë se 30,000 qytetarë hebrenj të Iranit zgjodhën të shkonin në Izrael.

Ekziston një situatë tjetër që është po aq befasuese. Shumë amerikanë të pasur po kërkojnë gjithashtu një pasaportë të dytë. Po, e lexuat drejt. Ata ikin nga “vendi i qumështit dhe i mjaltit” në klimat e tjera; jo për të kërkuar plazhe me diell, por për arsye më të zakonshme.

Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm se një vizë pune që jep shtetësinë amerikane shihet si një biletë për në parajsë. Njerëz nga e gjithë bota kishin ardhur për të jetuar 'ëndrën amerikane'. Të paktën 50 milionë qytetarë amerikanë kanë lindur jashtë Shteteve të Bashkuara. Shumë vende të Botës së Tretë ende e kanë këtë ëndërr, por për shumicën dërrmuese të amerikanëve, kjo ëndërr kthehet në një makth.

Kjo mund të duket e çuditshme për ata që nuk janë në dijeni të temës. Pandemia, e cila ka marrë më shumë se një milion jetë - numri më i madh i vdekjeve në botë -, polarizimi i thellë politiko-social në shoqëri dhe pabarazia në rritje, ka çuar në një rritje të numrit të amerikanëve që aplikojnë për pasaporta të dyta. Ata duan të blejnë nënshtetësinë e një vendi tjetër mundësisht në Evropë.

Shkurtin e kaluar, revista Forbes publikoi një artikull interesant ku evidentohej ky fenomen. Duke cituar Rogelio Caceres, CEO dhe themelues i Global RCG, raporti i Forbes shkruante: "Amerikanët duan lirinë dhe shumë kanë filluar të kuptojnë se sa kufizuese mund të jetë shtetësia amerikane".

 

 Global RCG është një firmë globale e lëvizshmërisë që ndihmon njerëzit të marrin të drejtat e qëndrimit, punësimit dhe nënshtetësisë në vende të tjera. Ndër vendet e përzgjedhura, Portugalia shfaqet në krye. Nuk është vetëm klima e butë dhe plazhet bruz që tërheqin amerikanët. Një vizë qëndrimi shtatëvjeçare për Portugalinë mund të blihet për një milion dollarë. Duke marrë parasysh se në SHBA ka miliona milionerë, mund të thuhet se shumë prej tyre nxitojnë drejt derës! Në fund të shtatë viteve, mund të aplikoni për shtetësi portugeze. Është pothuajse si osmozë e kundërt! Portugezët dhe spanjollët ishin të parët që shkelën në Amerikë. Ata po kthehen në shtëpi pas 500 vjetësh!

Në shtetin kryesor kapitalist të SHBA-ve, ku të pasurit pasurohen dhe të varfërit bëhen më të varfër, amerikanët i duan dollarët e tyre. Ideja e rritjes së taksave është e mallkuar për ta. Ata duan të fitojnë dollarë, por nuk duan të ndahen prej tyre duke paguar taksat.

 Ka shumë llogari në det të hapur në shtetet e parajsës fiskale të SHBA-së si Delaware, New Mexico, Las Vegas dhe Montana. Këto janë pak më shumë se shantazh financiar për t'iu shmangur taksave, por pasiguria në rritje po i shtyn amerikanët e pasur jashtë vendit. Ekziston një kërcënim real i luftës civile. Mos harroni se 74 milionë njerëz votuan për Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020. Vërtet, Joe Biden mori 78 milionë vota, por shifrat tregojnë për një ndarje të thellë që mund të çojë në dhunë serioze. Nga ana tjetër, të pasurit janë frikacakë, ikin në hallin e parë.

Shumë amerikanë të pasur po shqyrtojnë idenë për të hequr dorë nga shtetësia e tyre amerikane me shpresën se nuk do të duhet të paguajnë kurrë taksa në SHBA. Kjo tregon se sa budallenj janë shumica e amerikanëve, pavarësisht se bëjnë pasuri të mëdha. Megjithatë, ka mënyra më të lehta. Ajo që duket e frikshme për këta amerikanë është perspektiva që të duhet të bëjnë shumë planifikim financiar. Dhe shumë prej tyre i tremben mendimit të planifikimit financiar, sepse nuk mund të mbledhin as dy plus dy.

Caceres i Global RCG beson se ka një mënyrë më të lehtë rreth kësaj: "Amerikanët mund të kursejnë një sasi të konsiderueshme të taksave duke mbajtur nënshtetësinë e tyre amerikane dhe duke marrë një pasaportë të dytë që i lejon ata të vendosen jashtë vendit."

Caceres bën me dije se përveç Portugalisë, një destinacion tërheqës mund të jetë edhe Malta. “Për shembull, vendi i vogël i Maltës ofron shtetësi për investitorët pas një viti e gjysmë për një pagesë në para prej 1 milion dollarësh. Këto para paguhen nga kinezët, rusët dhe amerikanët e pasur, të cilët nuk mund të kërkojnë nënshtetësinë e BE-së për shkak të prejardhjes së tyre”.

Përpara se njerëzit në vendet e Botës së Tretë të ndjekin ëndrrën amerikane, ata duhet të marrin parasysh rreziqet: të qëllohen për vdekje ose të burgosen. Amerika kryeson botën në tejkalimin e vrasjeve dhe të burgosurve.Burimi : Crescent International