Vdes studiuesi boshnjak i hadithit në moshen 71 vjeç

Publikuar në Jan. 18, 2021, 12:42 a.m.

Mahmud Efendi Karalic, studiues i Hadithit në Akademinë e Shkencave Islame në Bosnjë dhe Hercegovinë, ndërroi jetë.

Dijetari i shquar vdiq në moshën 71 vjeç të hënën në mbrëmje. Lindur në vitin 1950, ai ishte ndër të diplomuarit e parë të Shkencave të Hadithit në Medine.

Ai përktheu librin Al-Sihah al-Sitta në gjuhën boshnjake. Ai gjithashtu trajnoi shumë studiues dhe bëri përpjekje për të promovuar mësimet islamike në Bosnjë dhe Hercegovinë.    Mahmud Efendi Karaliç fitoi disa çmime ndërkombëtare për studimet dhe kërkimet e tij.Burimi : IQNA