Fillojnë Programet e Konvojit Kur'anor të Revolucionit Islamik

Publikuar në Jan. 13, 2021, 6:16 a.m.

Programi i parë Kur'anor i kolonës Kur'anore të Revolucionit Islamik u mbajt të enjten në Teheran.

Ashtu si dy vitet e mëparshme, një autokolonë me figura dhe aktivistë kuranorë iranianë udhëtojnë në qytete të ndryshme të vendit për të zhvilluar programe me rastin e 42 vjetorit të fitores së Revolucionit Islamik.

Karvani përfshin lexues të Kur’anit, memorizues dhe grupe Tavasheeh.

Programi i tij i parë u mbajt në Xhaminë Amir Al-Muminin në verilindje të Teheranit me pjesëmarrjen e familjeve të dëshmorëve dhe komandantëve dhe personelit të Ushtrisë dhe Trupave të Gardës së Revolucionit Islamik (IRGC).

Një numër kenduesish të lartë të vendit, si dhe kendues të Kur’anit nga forcat e armatosura, kenduan  ajete nga Libri i Shenjtë, Kur’ani,  në program, i cili u transmetua drejtpërdrejt në TV Kur'ani  dhe Radio Kur'ani.

Gjithashtu, një numër i familjeve të dëshmorëve u nderuan në këtë ngjarje.

Çdo vit, miliona iranianë në të gjithë vendin vëzhgojnë dhjetë ditë festimesh duke shënuar përvjetorin e fitores së Revolucionit Islamik të vitit 1979 që i dha fund monarkisë së regjimit Pahlavi të mbështetur nga SHBA në Iran.

Dita e kthimit të Imam Homeinit në Iran shënon fillimin e Dhjetë Ditëve të Agimit, e cila kulmon me tubime në përvjetorin e fitores së Revolucionit Islamik në 11 Shkurt.

Populli  iranian rrëzoi regjimin Pahlavi të mbështetur nga SHBA 42 vjet më parë, duke i dhënë fund 2500 viteve të qeverisjes monarkike në vend.

Revolucioni Islamik i drejtuar nga Imam Homeini i ndjerë vendosi një sistem të ri politik të bazuar në vlerat Islame dhe demokracinë.Burimi : IQNA