Vaksinat kundër coronavirusit përmbajnë xhelatinë derri, reagon komuniteti mysliman në Bosnje

Publikuar në Dhj. 31, 2020, 3:02 a.m.

Megjithëse bota është përsëri e kënaqur me të dhënat mbi efektivitetin e vaksinave të Koronavirusit, ka pasur protesta nga komunitetet fetare rreth përbërësve të caktuar të vaksinave që shkelin ligjet e fesë.

Me anë të sqarimit, shumica e vaksinave kundër COVID 19 përmbajnë xhelatinë derri e cila shërben si një stabilizues, dmth siguron vaksinën gjatë transportit dhe magazinimit.

Sidoqoftë, konsumi i produkteve të derrit nga myslimanët nuk lejohet sipas standardeve të dietës hallall, transmeton Telegrafi.