Dekreti i dorëzuar imamit të parë të Komunitetit Islamik të Boshnjakëve në Itali, Ahmed ef. Tabakoviq

Publikuar në Dhj. 25, 2020, 12:15 a.m.

Shefi i Departamentit për Xhemaat dhe Imamat i Drejtorisë për Çështje Fetare të Rijasetit të Komunitetit Islamik (IZ) Mensur ef.

Sot, në mjediset e kësaj administrate, Pašalić dorëzoi dekretin e Reis-l-ulema imamit të Komunitetit Islamik të Boshnjakëve në Itali (IZBI) Ahmed ef. Tabakoviq.

Ju kujtojmë se Komuniteti Islamik i Boshnjakëve në Itali është organizata ombrellë më e re e Komunitetit Islamik të Boshnjakëve në Diasporë. Krijimi i këtij komuniteti u njoftua solemnisht më 30 nëntor 2019.

Duke marrë dekretin e Ahmed ef. Tabakoviç u bë imami i parë i Komunitetit Islamik të Boshnjakëve në Itali. Ai do të kryejë detyrën e imamit në kongregacionin Ital-Bosna dhe do të kryejë detyrën e veprimit imami kryesor i IZBI.

Mensur ef. me këtë rast, Pašalić i uroi punë të suksesshme Efendi Tabakovi dhe uroi udhëheqjen dhe të gjithë anëtarët e Komunitetit Islamik të Boshnjakëve në Itali për këtë hap historik përpara.Burimi : Preporod.info