Studiuesi i Lartë Pakistanez kritikon Sanksionet e SH.B.A.-së në Universitetin Al-Mustafa

Publikuar në Dhj. 18, 2020, 7:36 a.m.

Kleriku i lartë mysliman shia në Pakistan Hojat-ol-Islam Syed Sajid Ali Nakavi dënoi një lëvizje të fundit nga SH.B.A. – ve për të vendosur sanksione ndaj Universitetit Ndërkombëtar Al-Mustafa.

Në një fjalim të dielën për studiuesit dhe studentët e seminarit Pakistanez, kleriku i lartë e përshkroi masën si joetike dhe të paligjshme dhe një shenjë e armiqësisë së Shteteve të Bashkuara ndaj dijes dhe njerëzimit.

Ai tha se Universiteti Ndërkombëtar Al-Mustafa është një institucion shkencor dhe arsimor që si institucione të tjera të tilla përpiqet të zhvillojë mendimin dhe të ndihmojë shoqërinë dhe njerëzimin.

Eshtë i njohur ndërkombëtarisht dhe ka trajnuar shumë studiues  të shquar, tha Hojat-ol-Islam Nakavi.

Ai shtoi se të diplomuarit e universitetit kanë luajtur një rol të madh në forcimin e unitetit mysliman dhe promovimin e Islamit.

Javën e kaluar, Zyra e Kontrollit të Pasurive të Huaja të Departamentit të Thesarit të SH.B.A.-së (OFAC) njoftoi emrin e universitetit, si dhe ambasadorin e ri të Iranit në Jemen si shtesat e fundit në litaninë e sanksioneve të SHBA kundër Iranit.

Në imponimin e masave, organi pretendoi pa arsye se si qendra akademike ashtu edhe i dërguari ishin të lidhur me Trupat e Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit (IRGC).

SHBA rifilloi luftën e saj ekonomike kundër Iranit në 2018 nën politikën e administratës në largim të Presidentit Donald Trump të "presionit maksimal" kundër Republikës Islamike.        Nën këtë qasje, Uashingtoni la një marrëveshje bërthamore ndërkombëtare midis Republikës Islamike dhe fuqive botërore dhe ktheu sanksionet çnjerëzore që marrëveshja kishte hequr.

Largimi i Uashingtonit nga marrëveshja dhe rivendosja e saj e sanksioneve janë në shkelje të plotë të Rezolutës 2231 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara që ka miratuar marrëveshjen bërthamore.Burimi : IQNA