Kavazović uron Hanukkah presidentin e komunitetit hebre

Publikuar në Dhj. 15, 2020, 1:02 a.m.

Reisu-l-ulema i Komunitetit Islamik në Bosnjë dhe Hercegovinë Hussein ef. Kavazović i dërgoi urime Presidentit të Komunitetit Hebre në Bosnje dhe Hercegovina, Jakob Finci dhe hebrenjve në B dhe H me rastin e festës hebraike të Hanukkah, duke i uruar që ta kalojnë sezonin e festave me një humor të mirë, lumturi dhe prosperitet.

Në mesazhin e tij të urimit, Reis Kavazović shprehu besimin e tij se gëzimet dhe mesazhet e festave kanë potencial të madh për forcimin e mirëkuptimit në shoqëri, për inkurajimin e respektit të ndërsjellë dhe për të mirën e përbashkët.

- Prandaj është e rëndësishme në mësimet tona fetare që vazhdimisht ta njohim dhe pohojmë këtë potencial. Eshtë gjithashtu e rëndësishme që sezoni i festave të na inkurajojë të mendojmë më seriozisht dhe me përgjegjësi se si të bëjmë bashkëpunim dhe dialog edhe më produktiv midis besimtarëve dhe komuniteteve fetare në Bosnjë dhe Hercegovinë për të mirën e të gjithë njerëzve - tha në mesazhin e tij urues Kavazovic.

Me një lutje Zotit që të japë paqe në zemër dhe gëzim në shpirt për të gjithë njerëzit, veçanërisht në ato pjesë të botës ku, për shkak të konflikteve të luftës, besimtarët nuk janë ende në gjendje të festojnë festat e tyre me lumturi dhe kënaqësi, raporton MINA.Burimi : MINA