Shejh Kiswani paralajmëron për përpjekjet hebraike për të judaizuar Xhaminë Al-Aksa

Publikuar në Nën. 29, 2020, 4:04 a.m.

Shejh Omar al-Kiswani, menaxher i Xhamisë al-Aqsa, ka paralajmëruar përpjekjet e grupeve ekstremiste hebraike për ta kthyer Xhaminë  al-Aksa në një qendër fetare hebraike duke mbledhur donacione dhe duke këmbëngulur në ndotjen e shenjtërisë së saj në baza ditore.

"Ne jemi thellësisht të shqetësuar për fillimin e një fushate dhurimi ekstremiste [Yehuda] Glick në Xhaminë al-Aksa, por ne i themi atij se" megjithë shkeljet dhe përpjekjet që janë duke u bërë nga ai dhe ekstremistët e tjerë, Xhamia do të mbetet thjesht Islamike që i përkasin ekskluzivisht popullit mysliman ', "tha Shejh Kiswani në deklaraten e tij për shtyp të Martën.

Manaxheri i  Xhamisë al-Aksa tha se një fushatë e tillë dhunimi ka për qëllim provokimin e ndjenjave të muslimanëve në të gjithë botën dhe e konsideroi shtetin pushtues plotësisht përgjegjës për çdo pasojë dhe reagim të zemëruar që rezulton nga provokime të tilla.Burimi : Daily News