Hamas dënon vizitën e ministrit të jashtëm të Bahreinit në Izrael

Publikuar në Nën. 22, 2020, 12:02 a.m.

Lëvizja Hamas ka denoncuar me forcë vizitën e Ministrit të Jashtëm të Bahreinit Abdul-Latif az-Zayani në Izrael dhe kërkesën e tij për të shkëmbyer ambasadorë me shtetin okupues, duke e përshkruar atë si një "hap mëkatar".

"Vizita e ministrit të jashtëm të Bahrejnit në entitetin sionist dhe bisedimet e tij miqësore me udhëheqësit kriminalë të okupimit dënohen dhe refuzohen moralisht nga kombi arab," tha zëdhënësi i Hamasit Hazem Qasem në vërejtjet për shtyp.

"Kërkesa e Bahreinit për një shkëmbim ambasadori nga entiteti Sionist pasqyron këmbënguljen e regjimit Bahrainit për thellimin e mëkatit kombëtar që ai kishte kryer kur nënshkroi marrëveshjen e normalizimit [me Izraelin]", shtoi zëdhënësi Kasem.

Ai gjithashtu përshkroi qëllimin e Bahreinit për të shkëmbyer ambasadorin me shtetin pushtues si "në kundërshtim me vlerat arabe një akt antagonizmi kundër interesave kombëtare të popullit të tij dhe paralajmëroi se ky hap do të kontribuonte në tensione të mëtejshme në rajon.

Zëdhënësi i Hamasit theksoi se pas kësaj vizite, Bahreini u bë një bashkëpunëtor në krimet dhe agresionin që po kryhej kundër popullit Palestinez, të drejtat dhe tokën e tij.Burimi : The PIC