Më shumë arrestime në Bahrein mes protestave kundër normalizimit

Publikuar në Nën. 12, 2020, 3:45 a.m.

Forcat e regjimit te Bahrejnit arrestuan disa njerëz për shkak të kundërshtimit të tyre ndaj një marrëveshje të fundit të normalizimit midis Manama dhe Tel Aviv.

Forcat e sigurisë të hënën bastisën lagjen Abu Sabie afër Manama për të marrë në paraburgim dy të rinj me emrin Sayed Muhammad Salim dhe Sayed Ali Makki.

Më herët gjatë ditës, tre të rinj të tjerë me emrin Ahmed Abdul Jalil, Sayed Fadhil Sayed Abbas dhe Jafar Sadiq u arrestuan nga forcat e regjimit.

Bahreini dhe Emiratet e Bashkuara Arabe nënshkruan marrëveshje zyrtare në Shtëpinë e Bardhë në 15 Shtator duke bërë të mundur normalizimin e plotë të marrëdhënieve të tyre me Izraelin.

Marrëveshjet ishin njoftuar nga Presidenti i SHBA Donald Trump përkatësisht në fillim të shtatorit dhe muajit të kaluar.

Të gjitha fraksionet palestineze, grupet opozitare të Bahreinit dhe qarqet e shumta të pavarura myslimane kanë denoncuar në mënyrë të rrumbullakët trendin e normalizimit si një goditje në pjesën e prapme të kombit palestinez dhe tradhti të pastër ndaj kauzës së tyre të çlirimit nga pushtimi dhe agresioni izraelit.Burimi : IQNA