Kurse online të gjuhës perse të mbajtura në Ankara

Publikuar në Shta. 20, 2020, 1:33 a.m.

Atasheu Kulturor i Iranit në Turqi ka mbajtur dy kurse online të gjuhës perse në pranverë dhe verë nga maji 2020 në Ankara.

Ato përfshijnë 18 klasa në nivele të ndryshme bazuar në standardet e trajnimit në gjuhën perse të vendosura nga Fondacioni Sa'di në Ankara, njoftoi zyra e marrëdhënieve me publikun e këtij fondacioni.

Në këto kurse, shtatë grupe në nivelet fillore dhe bazë, tetë grupe në nivelet para-mesatare, të mesme, të mesme të sipërme dhe tre grupe në nivelin e përparuar dhe të aftë kanë mësuar persisht.

Duhet të theksohet se aktualisht nxënësit e gjuhës nga qytetet e Sivas, Kastamonu, Yuzgat, Konya, Çorum, Malatya, Elazığ dhe Stamboll brenda Turqisë si dhe studentë nga Qipro, Greqi, Belgjika, Spanja, Hollanda, Arabia Saudite dhe Afganistani jashtë Turqia po përdor infrastrukturën arsimore në internet të qendrës së Ankarasë.

Ata kanë qenë në gjendje të mësojnë persisht në internet dhe klasa personalisht të kësaj qendre. Ata gjithashtu kanë shprehur kënaqësinë e tyre me cilësinë e këtyre kurseve dhe kanë vazhduar të marrin pjesë në këto klasa.

Kursi veror online dhe personal i Ankarasë do të përfundojë në 28 Shtator dhe pritet që me fillimin e vitit të ri akademik në Turqi, kursi i trainimit të vjeshtës në gjuhën persiane në Ankara do të fillojë në tetor.