Irani dënon sanksionet e SHBA për Sirinë

Publikuar në Qershor 24, 2020, 1:44 a.m.

Ministria e Punëve të Jashtme të Iranit dënoi sanksionet e reja amerikane kundër Sirisë, duke u zotuar se Teherani do të ruajë dhe forcojë lidhjet e tij ekonomike me Damaskun.

Në një deklaratë të mërkurën, Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit, Sejjid Abbas Mousavi dënoi vendosjen e sanksioneve të reja amerikane sipas të ashtuquajturit Akti i Cezarit kundër Sirisë si një shkelje e ligjit ndërkombëtar dhe parimeve humanitare.

"Ndërsa bota kapet nga pandemia e koronavirusit, vendosja e sanksioneve të tilla  çnjerëzore do t'i shtojë vuajtjet dhe dhimbjet e popullit sirian", tha ai.

"Siç është njoftuar tashmë, Republika Islamike e Iranit nuk jep asnjë besim ndaj sanksioneve të tilla mizore dhe të njëanshme që kalohen dhe imponohen në bazë të ngacmimit, dhe gjykon se ato janë terrorizëm ekonomik kundër popullit të zakonshëm të Sirisë dhe vazhdim i përpjekjet e SHBA për të destabilizuar atë vend, "shtoi Mousavi.

"Ne do të vazhdojmë bashkëpunimin ekonomik me popullin  rezistues dhe qeverinë e Sirisë si më parë, dhe do t'i forcojmë marrëdhëniet tona ekonomike me Sirinë, pavarësisht sanksioneve."

Të mërkurën, Departamenti i Shtetit i SHBA dhe Thesarit  thanë se 39 individë sirianë, përfshirë Presidentin Bashar al-Asad dhe gruan e tij, ishin caktuar për një ngarkesë të sanksioneve të reja ekonomike dhe të udhëtimit.