Aksapedia ka nisur në Malajzi

Publikuar në Shta. 19, 2019, 8:14 a.m.

Në Malajzi u publikua një enciklopedi në internet rreth Xhamisë Al-Aksa në katër gjuhë.

Sipas Organizatës së Kulturës dhe Marrëdhënieve Islamike, enciklopedia shumë-gjuhësore në internet e bazuar në njohuri është një nga projektet e Fondacionit Al-Kuds Malajzia (QFM)  e mbështetur financiarisht nga Instituti i Kujdesit Humanitar në Malajzi.

E disponueshme në www.aqsapedia.net, Aqsapedia  paraqet informacion dhe fakte që lidhen me xhaminë në një mënyrë shkencore metodologjike në arabisht, anglisht, malajzisht dhe indonezisht.

Informacioni i faqes në internet gjithashtu do të publikohet në gjuhët  hindu, tamili dhe tailandeze në të ardhmen e afërt.

Redaktohet  dhe azhurnohet nga një grup studiuesish dhe ekspertësh, të kryesuar nga Dr. Sharif Amin Abu Shammala, specialist në studimet  e Al-Kudsit  dhe Drejtori i Përgjithshëm i QFM.

Aqsapedia synon të shpërndajë dhe promovojë narracionin e saktë për Maxhidin Al-Aksa  përballë narracionit  Sionist që mbizotëron në median kryesore dhe të përhapur në hapësirën dixhitale.

Gjithashtu ndër objektivat e projektit  është që të bëhet një referencë për ekspertë, studiues dhe publik për gjithçka që lidhet me Xhamine  Al-Aka, në të njëjtën kohë, të jetë një platformë përmes së cilës ata mund t'i shërbejnë Al-Aksa s dhe të kujtojnë popujt e Umeti Musliman  statusin e  Mesxhid Al Aksës dhe angazhimi i tyre për çlirimin e tij.

QFM është një organizatë jofitimprurëse e themeluar në vitin 2012 në një përpjekje për të ruajtur dhe mbrojtur shenjtërinë e Xhamise Al-Aksa dhe qytetin e shenjtë të Al-Kudsit (Jerusalemin) Quds nga pushtimi dhe agresioni i okupimit sionist izraelit.

Misioni i fondacionit është të promovojë kauzën e Al-Kudsit midis popullit malajzian dhe të mobilizojë përpjekjet dhe kapacitetet për të mbështetur qëndrueshmërinë e njerëzve të Al-Kudsit , përmes punës dhe bashkëpunimit të ndërsjellë.

Fondacioni gjithashtu përpiqet të mobilizojë kapacitetet individuale dhe institucionale drejt  çështjes së Al-Kudsit , të mbështesë financiarisht dhe informativisht qëndrueshmërinë e njerëzve të Al-Kudsit  dhe të zbulojë praktikat  brutale të okupimit izraelit kundër Al-Kudsit dhe shenjtërimeve të tij Islamike dhe të Krishtera .Burimi : IQNA