Katër gra nga Bahrejni u liruan nga burgu

Publikuar në Gus. 28, 2019, 9:18 p.m.

Katër gra nga Bahrejni u burgosën për ato që thonë per aktivitete politike, kunder mbreterise..

Amira Al-Kashaami, Faten Hussein, Hamida  Xhumaa dhe Mona Habib kishin vuajtur dy vjet e gjysmë burg .

Aktivistët ndanë imazhe në internet të grave që gëzoheshin ndërsa ishin ribashkuar me të dashurit e tyre.

Ligji alternativ i dënimit u fut në maj të vitit të kaluar dhe lejon gjyqtarët të lirojnë të burgosurit që nuk kanë gjasa të kryejnë një 'krim' në të ardhmen.

Ligji thuhet se ka për qëllim lehtësimin e bllokimeve në burgjet e Bahrejnit  te mbushura me te burgosur.Burimi : Lua Lua